15. juli 2020
Overskuddet fra julesalg og bankoaftener bruges for eksempel på ture for Kalundborg Medborgerhus? brugere. Sidste år til en tur til København med Havnerundfart og Zoo-besøg samt en tur med fokus på grænsehandel. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Overskuddet fra julesalg og bankoaftener bruges for eksempel på ture for Kalundborg Medborgerhus? brugere. Sidste år til en tur til København med Havnerundfart og Zoo-besøg samt en tur med fokus på grænsehandel. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støtte der gør en stor forskel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støtte der gør en stor forskel
Kalundborg - 01. december 2019 kl. 18:06
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var godt salg på det julemarked, som Medborgerhuset i Kalundborgs støtteforening stod for søndag. Varerne på markedet - nyere og ældre julepynt, stea­rinlys, jule­små­kager, strikkede og syede ting - var doneret af borgere, markedet var bemandet med frivillige, og overskuddet går rent til husets brugere.

Det fortalte støtteforeningens formand, tidligere borgmester i Kalundborg Kommune, Kaj Buch Jensen, og tilføjede, at det samme er tilfældet med de to bankoaftener i Medborgerhuset på fredag og næste fredag.

- Her er alle gevinsterne også gaver fra diverse sponsorer, og overskuddet går til at give nogle borgere oplevelser, som de ellers ikke ville få. Sidste år var vi for eksempel i København og tog en havnerundfart, og vi var også i Zoo. Der var flere af deltagerne, der ikke havde havde prøvet det før. Og vi havde også en god tur med grænsehandel, som foregik i trygge rammer, blandt andet med brugere, som ikke ville kunne rummes på en »almindelig« bustur, fortæller Kaj Buch Jensen.

Han nævner, at samfundet har udviklet sig, så der i dag stilles højere krav til alle, og der er en gruppe borgere, som ikke kan honorere de krav.

- De er ikke digitale og efterlades magtesløse, hvis de ikke får hjælp, siger Kaj Buch Jensen.

Medborgerhuset i Kalundborg står også for at holde jul for omkring 150 borgere, som bespises, og her bliver der delt kurve ud, hvor indholdet er skænket til det gode formål.

I Medborgerhusets café kunne man søndag købe kaffe, æbleskiver samt andre gode ting til ganen. Her går overskuddet selvfølgelig også til Medborgerhusets brugere.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk