10. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Største boligselskab får mindst indflydelse i fusion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Største boligselskab får mindst indflydelse i fusion
Kalundborg - 20. februar 2018 kl. 14:03
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beboerne i Lejerbo Kalundborg har sagt ja til at fusionere med Boligselskabet for Høng og Omegn, der administreres og styres af Lejerbo.

Lejerbo Kalundborg får fem pladser i den nye organisationsbestyrelse, mens Høng højst kan få to.

Og det på trods af, at boligselskabet i Høng med små 500 lejemål er tæt på dobbelt så stort som Lejerbo Kalundborg. Derudover skal der udpeges to eksterne medlemmer.

Forklaringen er, at beboerne i Boligselskabet for Høng og Omegn først skal lære, hvad beboerdemokrati er for en størrelse.

Det siger forretningsfører for Lejerbo Holbæk Mariane Toft-Dallgaard.

- I dag er det således, at boligselskabet i Høng styres og administreres af Lejerbo. Det sker på baggrund af en beslutning fra tilsynsmyndigheden, Kalundborg Kommune, der opløste den siddende organisationsbestyrelse. Det er jo ingen hemmelighed, at der har været endog megen uro omkring boligselskabet i Høng, både op til udskiftning af organisationsbestyrelsen i sommeren 2016 og efter.

- Tingene har ganske enkelt ikke fungeret, siger Mariane Toft-Dallgaard.

Uroen førte til, at daværende forretningsfører Britta Skiber Rune sygemeldte sig og siden blev fyret, hvorefter Boligselskabernes Landsforening (BL) gav beboerne i Høng det råd at ansætte en midlertidig administrator.

Valget faldt på Ole Nyholm, Roskilde, der har mange års erfaring med ejen- domsadministration gennem Lejerbo og som direktør for Boligselskabet Sjælland. Ole Nyholm udgør i dag både organisationsbestyrelse og repræsentantskab for beboerne i Høng og er således enerådende.

Mariane Toft-Dallgaard afviser, at beslutningen om fordelingen af pladser i organisationsbestyrelsen er en straf til beboerne i Høng:

- Slet ikke. Tværtimod. Det er en hjælp. Og den dag, vi skønner, at samarbejdsrelationerne fungerer, som de skal, kan der blive ændret på fordelingen af bestyrelsesposter, siger hun.

Læs meget mere i dagens Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk