6. maj 2021
Museumsvært Annette Andersen har indrettet den nye museumsbutik, som er klar til at åbne på Kalundborg Museum. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Museumsvært Annette Andersen har indrettet den nye museumsbutik, som er klar til at åbne på Kalundborg Museum. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stille og roligt og hyggeligt: Museum genåbner med rød løber og flag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stille og roligt og hyggeligt: Museum genåbner med rød løber og flag
Opdateret 15. april 2021 kl. 08:27
Kalundborg - 15. april 2021 kl. 06:32
Af Stefan Andreasen

Torsdag den 22. april genåbner Kalundborg Museum efter måneders corona-nedlukning, og på åbningsdagen bliver den røde løber rullet ud, og der bliver flaget og serveret gratis kaffe og te til gæsterne.

- Vi laver en stille og rolig og hyggelig genåbning uden en ny særudstilling, fordi vi ikke ved noget om, hvor mange vi må være til den tid, siger museumsdirektør Eskil Vagn Olsen, Museum Vestsjælland.

- Vi håber meget, at forsamlingsloftet hæves fra de fem personer, og at arealkravet på 7,5 kvadratmeter pr. gæst lempes. Men vi må se, hvad de siger, og så indrette os efter det, siger Eskil Vagn Olsen.

Hvis man vil være sikker på at kunne komme ind på museet, skal man købe en billet på forhånd online, men det er også muligt bare at møde op ved indgangen og købe en billet dér, hvis der er plads. Ellers må man lige vente, til der er en ledig plads.

Udstillingen »Mig og min by«, der får landspremiere på Kalundborg Museum, er på grund af restriktionerne skubbet fra april til officiel åbning den 29. maj.

Børnehavebørn fra Raklev og tegneren Rasmus Bregnhøi har sammen med museumsfolk fra Museum Vestsjælland udviklet udstillingen til Kalundborg Museum - en prototype for en ny type udstilling i børnehøjde, der skal videre til hele landet.

Vardemuseerne er med som part­ner på projektet.

Den 28. maj, dagen før den officielle åbning, får børnehavebørn fra Raklev mulighed for at opleve udstillingen.

På Kalundborg Museums genåbningsdag den 22. april vil der være mulighed for at se den nye museumsbutik, der er flyttet ind i den nedpakkede empire-stue, og nyophængningen af Kalundborg Korsriddertapet, der er flyttet fra dragtsamlings-rummet til en mere permanent ophængning i rummet, hvor der tidligere var butik.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk