16. oktober 2019
Formanden for det sociale udvalg i Kalundborg Kommune, Gitte Johansen (V), mener, at socialområdet er på vej mod »bedre tider«. Foto: Mie Neel
Formanden for det sociale udvalg i Kalundborg Kommune, Gitte Johansen (V), mener, at socialområdet er på vej mod »bedre tider«. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stigende antal syge koster Kalundborg 50 mio. ekstra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stigende antal syge koster Kalundborg 50 mio. ekstra
Kalundborg - 13. november 2018 kl. 12:43
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er positivt, at Kalundborg Kommune har en endog meget solid kassebeholdning. For der er brug for ekstra millioner for at skabe balance i den del af budgettet, der handler om socialudgifterne.

Antallet af borgere, der bliver syge, og som har brug for hjælp og støtte, er steget markant gennem de seneste år, og realiteten er, at kommunen, for at opnå balance i det sociale budget, skal finde i omegnen af 50 millioner kroner.

Det er ikke mindst på voksen-specialområdet, at udgifterne er løbet løbsk gennem de seneste år.

Alligevel tror formanden for det sociale udvalg, Gitte Johansen (V), at socialområdet er på vej mod »bedre tider«.

- Ekstra penge, tilpasninger på arbejdsområderne og et konstant øje på udgifterne skal sikre, at budgettet kommer til at hvile i et nul eller så tæt på balance som muligt fra næste år efter mange år med stigende underskud, siger Gitte Johansen.

At opgaven er vanskelig, lægger hun ikke skjul på:

- Ingen i denne verden er i stand til at sætte præcise tal på antallet af borgere, der bliver syge og har brug for hjælp. Vi ved bare, at flere og flere borgere er i en position, hvor de skal have hjælp, og demografien indebærer samtidig, at vi bliver ældre og ældre, og det udfordrer også økonomien, siger hun.

- Vi kan selv gøre meget inden for de arbejdsprocesser, der er nødvendige, men uanset egen indsats med nødvendige forbedringer og forandringer er der et stigende behov for flere penge. Vi kan ikke hente penge på nye besparelser, hvor vi har plukket de frugter, der var på det træ, tilføjer Gitte Johansen.

- Budgettet for 2019 bygger på, at overført gæld fra tidligere og ny gæld i indeværende år betales ud - så at sige, samtidig med, at socialområdet får tilført ekstra penge?

- Ja, det er den aftale, der ligger. Og jeg er af den opfattelse, at vi når i mål, eller tæt på målet, i 2019, siger socialudvalgets formand.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk