27. marts 2019
Den nye stis udgangspunkt er Hermod Lannungs Sti ved Slagelsevej mod Kirkestien og vdiuere, foreslår projektgrupen bag cykel- og gangstien, der kan forbinde fire kirker i området.
Den nye stis udgangspunkt er Hermod Lannungs Sti ved Slagelsevej mod Kirkestien og vdiuere, foreslår projektgrupen bag cykel- og gangstien, der kan forbinde fire kirker i området.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sti-system kan blive en pilgrimsrute

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sti-system kan blive en pilgrimsrute
Kalundborg - 13. november 2018 kl. 06:56
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire kirker kan forbindes i en ny cykel- og gangsti og blive til en lokal pilgrimsrute. Forslaget er født af et ægtepar i lokalområdet, og en projektgruppe med udgangspunkt i Høng Lokalråd er så positiv overfor tanken, at næste skridt formentlig bliver at søge Kalundborg Kommune om midler til projeket.

- Man kan sige, at forslaget kombinerer sundhed med kultur, natur og trafiksikkerhed. Og så vil stisystemet samle Høng, Finderup, Gierslev, Solbjerg og Ørslev.

Det siger formanden for Høng Lokalråd, Niels Erik Danielsen, om forslaget til den kombinerede cykel- og gangsti.

Høng Lokalråd fik en henvendelse fra det lokale ægtepar på baggrund af, at Lokalrådet efterlyste gode ideer til lokal udvikling.

Ægteparret skrev blandt andet, at de i Ugebladet Vestsjælland 29. maj havde læst, at lokalrådet i Høng efterlyste gode ideer til projekter i Høng:

»Her har vi i mange år savnet en cykel-gangsti på Solbjergvej mellem Finderup Kirke og Gierslev - og måske videre ad Solbjergvej, så de fire kirker her kunne forbindes med et stisystem - eller en pilgrimsrute - om man vil«.

Og argumentationen fortsætter: »Strækningen mellem Finderup og Gierslev er meget trafikeret og oversigtsforholdene er dårlige - sving og bakker, og der bliver kørt stærkt«.

Ideen blev præsenteret på Facebook, hvor 93 personer likede den, og mange tilføjede yderst positive kommentarer.

- En projektgruppe har siden holdt to møder. På det seneste 24. oktober fremkom et konkret forslag til stirute, siger Niels Erik Danielsen.

- Stien skal starte ved Slagelsevej - Hermod Lannungs Sti, som bliver til Kirkestien. Kirkestien i Høng er indeholdt i lokalplanen for de nye boligområder og skal bevares.

- Vi fortsætter derefter et kort stykke på Davrekildevej, med forslag om en placering, der går vest om Finderup Kirke, hvis dette er muligt.

- Derefter videre til Solbjergvej og videre til Gierslev. I Gierslev fortsættes til Gierslevvej. Derefter fortsættes til Høng Landevej, som så går over i cykelsti langs Slagelsevej og dermed til Højbuen og til Hermod Lannungs Sti.

Således er ruten defineret. Der vil også komme forslag til udsigtspunkter, borde og bænkesæt og andet på det foreslåede sti-område.

I første omgang og af hensyn til økonomien, påpeger lokalrådet, er der tænkt på anlæggelse af grusstier, som i givet fald senere kan blive asfalteret. Der er på den baggrund forslag om at ansøge Kalundborg Kommune om støtte til projektet, og i mere konkret form anvende den vedtagne »Få det fixet pulje« (som over to år i alt tilfører Høng en million kroner, red.). Desuden peges på at søge diverse fonde.

- En af lodsejerne i området, der har jord til det foreslåede stiområde, er positiv over for ideen. Finderup Menighedsråd og Gierslev Menighedsråd har også udtrykt en positiv holdning til ideen, siger Niels Erik Danielsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk