10. juli 2020
Til næste forår bliver den kommende Station Øst også udstyret med en gangbro over sporet. Illustration: Banedanmark
gallery icon

Se billedserie

Til næste forår bliver den kommende Station Øst også udstyret med en gangbro over sporet. Illustration: Banedanmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stationsbyggeri kører på skinner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stationsbyggeri kører på skinner
Kalundborg - 31. august 2018 kl. 17:57
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Banedanmark går snart i gang med at bygge Kalundborg Øst Station, der kommer til at ligge tæt på Novo Nordisk, på det omkringliggende industrikvarter og i gåafstand fra rådhuset.

Stationen åbner den 9. december og bliver placeret på den nordlige side af banen over for Novo Nordisks produktionsområder.

- Målet er, at Kalundborg Øst skal være en pendlerstation, så toget bliver en attraktiv løsning for mennesker, der arbejder eller har ærinder i området. Vi har udarbejdet stationsprojektet for Kalundborg Øst Station sammen med Kalundborg Kommune og Novo Nordisk og glæder os meget til, at vi kan åbne stationen den 9. december i år, siger Britt Tronier, der er projektleder i Banedanmark.

Stationen bliver enkelt opbygget med en perron med skilte, læskure, bænke og rejsekortstandere. Der bliver desuden en forplads til cykelparkering, buslomme og taxiholdeplads, og umiddelbart nord for stationen bliver der anlagt en parkeringsplads med plads til omkring 100 biler.

Det tager kun godt to måneder at bygge den nye station. Området, hvor stationen skal ligge, ryddes færdig i løbet af september, og de første forberedende arbejder begynder den 30. september.

Byggeriet af perronen foregår i oktober, hvor sporet i en længere periode er spærret, og i november får stationen så al det nødvendige udstyr som eksempelvis belysning, skilte og rejsekortstandere, inden den står klar til åbning den 9. december.

I begyndelsen af april 2019 bliver stationen udstyret med en gangbro over sporet, så passagererne endnu lettere kan komme fra stationen og over i industriområdet.

En del af arbejdet kan gennemføres, mens togene kører på strækningen, men i visse perioder vil det være nødvendigt at spærre for togtrafikken mellem Kalundborg og Svebølle.

Tidspunkterne, hvor der vil være indsat togbusser på strækningen, kan ses på Banedanmarks hjemmeside.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk