21. maj 2019
Rådhuset i Kalundborg får ikke alle de fordringer i kassen, borgere skylder, men staten kompenserer for en del af beløbet. Foto: Per Christensen
Rådhuset i Kalundborg får ikke alle de fordringer i kassen, borgere skylder, men staten kompenserer for en del af beløbet. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Staten køber borgeres gæld til kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Staten køber borgeres gæld til kommunen
Kalundborg - 12. december 2018 kl. 14:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Bjarne Robdrup
Hvor mange penge, Kalundborg Kommune kan lægge i kassen, er endnu ikke afklaret. Men en kendsgerning er det, at staten køber lidt af borgeres gæld til kommunen.

Folketinget har nemlig vedtaget en ekstraordinær afskrivning af borgeres og virksomheders gæld til det offentlige. Årsagen er lidet flatterende for staten, for det skyldes »udfordringer med statens inddrivelsessystem EFI«. Der afskrives for kommunernes vedkommende 2,7 millioner fordringer svarende til 709 millioner kroner, hvoraf kommunerne får økonomisk kompensation på i alt 214 millioner kroner efter fratræk af statsrefusion.

Gældsstyrelsen har igangsat de ekstraordinære afskrivninger, der for Kalundborg Kommunes vedkommende udgør 4,25 millioner kroner. Den største del af afskrivningerne vedrører boligindskudslån, boligsikring og renter.

- Vi ved ikke, hvor mange penge, vi reelt kan forvente at få i kompensation fra staten. Men vi ved, at summen vil være væsentligt mindre end det beløb, vi ville få, hvis borgerne, der skylder pengene, også betalte, siger økonomidirektør i Kalundborg Kommune, Søren Ole Sørensen.

Kalundborg afskriver i alt 6,35 millioner kroner på balancen som tab.

Kommunen kan altså forvente en økonomisk kompensation fra staten i forhold til kommunens andel af de omtalte 214 millioner kroner, og samtidig, siger Søren Ole Sørensen, vil kommunen modtage 465.398,32 kroner for såkaldte privatretlige fordringer, der er købt af Staten. Det samlede beløb - altså fordringer og privatretlige fordringer, tilføres kassen.

Læs mere i dagens Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk