22. september 2020
Rejsegilde på Stadion bygningen på Gisseløre. Foto: 1940
gallery icon

Se billedserie

Rejsegilde på Stadion bygningen på Gisseløre. Foto: 1940
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadion på Gisseløre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadion på Gisseløre
Kalundborg - 12. september 2020 kl. 09:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborg Kricketklub blev oprettet i 1889. Der var 20 medlemmer, og man brugte nogle arealer på Gisseløre, hvor der blev spillet kricket søndag formiddag. Der var, grundet datidens lange arbejdsdage, ikke tid til at dyrke sporten på hverdagsaftener.

Der har gennem årene været en del sportsaktiviteter på Gisseløre. Først i 1930'erne blev der rigtig startet på anlæg af et stadion på Gisseløre. Der blev anlagt idrætsbaner m. m.

I slutningen af 1930'erne begyndte medlemmerne af de forskellige klubber opførelsen af et klubhus. Det tog et par år, før det var færdigt, for alt arbejde foregik med frivillig arbejdskraft fra bl.a. Kalundborg Hockeyklub, Kalundborg Kricketklub, Kalundborg Idrætsforening og de dengang to fodboldklubber.

Den 10. august 1941 blev det nye Stadion på Gisseløre, »Idrætspark«, indviet med bl.a. tale af borgmester Frederik Andersen.

Det var et flot nyt stadion, der blev indviet, og mange avisartikler fortæller om tilbygninger og moderniseringer af anlægget i årenes løb.

Nu ser det ikke ud til at der bruges ret mange penge til vedligeholdelse. Hvor meget anlægget bliver brugt i dag vides ikke, men en uge om året forvandles hele området til festplads for Kalundborg Rock'er.

Niels A. Jensen
Kalundborg Lokalarkiv

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk