14. december 2017
Job­centrets største udfordring er de ­forholdsmæssigt alt for mange unge, som lever af ­offentlig støtte. (Arkiv)
Job­centrets største udfordring er de ­forholdsmæssigt alt for mange unge, som lever af ­offentlig støtte. (Arkiv)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sparer mange millioner på færre ledige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sparer mange millioner på færre ledige
Kalundborg - 13. oktober 2017 kl. 13:45
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ledige på dagpenge, kontanthjælpsmodtagere, ansatte med løntilskud og andre på offentlig forsørgelse. Kalundborg Kommunes antal af ledige ligger på niveau med landsdelen - men lidt højere end landsgennemsnittet.

Alligevel kan Jobcenter Kalundborg, hvis de aktuelle tal holder, bidrage positivt til den kommunale økonomi med et to-cifret million-beløb, når 2017 afsluttes. Forklaringen er, at antallet af personer på det, der med et fællesudtryk kaldes offentlig forsørgelse, er betragteligt lavere end budgetteret.

Til gengæld har Kalundborg Kommune en betydelig udfordring i, at forholdsmæssigt alt for mange unge lever af offentlige midler.

Ved udgangen af juli 2017 var der gennemsnitligt i alt 6467 personer på offentlig forsørgelse, hvilket er væsentligt under det budgetterede gennemsnit pr. måned for 2017 på 6964 personer. Tallet for ledige unge (16 til 29 år) er procentvis forholdsmæssigt højere end i mange andre kommuner.

- Men det faktiske tal er og har gennem lang tid været for nedadgående. Det er vigtigt, både for de unge og for kommunen, siger arbejdsmarkedschef på Jobcenter Kalundborg, Jens Folman.

Væk fra forsørgelse
Ledigheden blandt de unge har under ét været oppe over 1100 personer og omfattede sidste år tæt på en fjerdedel af aldersgruppen, hvilket placerer Kalundborg i den sorte ende af skalaen. Aktuelt er tallet 843, hvilket er et fald på 46 personer siden samme periode sidste år.

Politisk og jobfagligt har Kalundborg således succes med at skubbe de unge væk fra den offentlige forsørgelse. Politiske initiativer har givet Jobcenter Kalundborg nye værktøjer i bestræbelserne på at sænke antallet af unge ledige endnu mere. Siden januar har kommunen forsøgt at få nogle af de unge på overførselsindkomst i gang med en uddannelse ved hjælp af et brobygningsforløb, der går under navnet »Karrierestart«. Her samles en række af de unge på enten Allikelund Gymnasium i Kalundborg eller EUC Nordvestsjælland i Holbæk. Projektet betegnes foreløbig som en ubetinget succes.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk