19. juli 2019
Det første spadestik foregik fra Samsøfærgen, hvor den første sten i byggeriet blev kastet over bord af havnedirektør Bent Rasmussen, havneformand Jakob Beck Jensen og borgmester Martin Damm.
gallery icon

Se billedserie

Det første spadestik foregik fra Samsøfærgen, hvor den første sten i byggeriet blev kastet over bord af havnedirektør Bent Rasmussen, havneformand Jakob Beck Jensen og borgmester Martin Damm.
Foto: Ulrik Reimann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spadestik til Ny Vesthavn taget til søs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spadestik til Ny Vesthavn taget til søs
Kalundborg - 11. oktober 2017 kl. 13:05
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag, onsdag, er Ny Vesthavn for alvor kommet ud af starthullerne med først underskrifter på kontrakterne med entreprenørerne og derefter med første spadestik til det cirka 200 millioner kroner store projekt.

arrow Læs også: Video: Ny Vesthavn skudt i gang med gyldent kast

Det første spadestik foregik ved middagstid fra Samsøfærgen, hvor den første sten i byggeriet blev kastet over bord efter en række taler om projektet og dets betydning fra havnens bestyrelsesformand, borgmesteren, rådgiveren og entreprenøren.

Det var havnedirektør Bent Rasmussen, havneformand Jakob Beck Jensen og borgmester Martin Damm, som stod for sten-udkastningen i fællesskab.

Ny Vesthavn omfatter et areal på 330.000 kvadratmeter pleceret vest for Asnæsværket. Ny Vesthavn etableres på 200.000 kvadratmeter eksisterende land, og 130.000 kvadratmeter inddæmmes på søområdet.

Der etableres en 500 meter lang kaj, og vanddybden bliver 15 meter. Dermed bliver Kalundborg Havn den eneste havn på Sjælland, som kan tilbyde dybt vand lige ved T-ruten, som er dybvandsruten, der forbinder Østersøen og Nordsøen.

Se flere fotos fra arrangementet senere i dag på sn.dk/kalundborg.

arrow Så er der skrevet under på Ny Vesthavn
11. oktober 2017 kl. 11:17 Opdateret: kl. 11:18

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk