18. november 2019
Det er Helle Qvist Kongshavn og Lotte Overbjerg, der er korledere på sommergospelskolen.
gallery icon

Se billedserie

Det er Helle Qvist Kongshavn og Lotte Overbjerg, der er korledere på sommergospelskolen.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Sommerferie med gospel og skyggeteater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Sommerferie med gospel og skyggeteater
Kalundborg - 12. juli 2019 kl. 15:13
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi er klar, når I er, siger korledere Helle Qvist Kongshavn til de 28 børn og 15 voksne, der står foran hende i koret i Vor Frue Kirke.

En af de voksne mænd indleder med at synge solo på første vers af gospelsangen Joyful Joyful, hvorefter de 28 børn, der overvejende består af piger, stemmer i med en kraft, der kun bliver forstærket af kirkens akustik. Ved keyboardet akkompagnerer Lotte Overbjerg, der sammen med Helle Qvist Kongshavn for tredje år i træk arrangerer sommergospelskolen børn i Kalundborg Kommune. Til formålet har de lånt Vor Frue Kirke.

- I gør det så fedt nu, jeg behøver ikke en gang at klappe, siger Helle Qvist Kongshavn til børnene, der efter en uges træning næsten er parate til at give koncert i kirken kl. 16.30 for familie, venner og andre interesserede.

I løbet af ugen har børnene sunget tre timer om dagen, hvor de har indstuderet fem forskellige sange, nogle af dem flerstemmigt. I de resterende tre timer, har de været inddelt på forskellige værksteder, hvor der er blevet lavet billedkunst, film, skyggeteater og »krudt i rumpen-aktiviteter« for dem, der har svært ved at sidde stille.

De to korledere har fået hjælp af 15 frivillige voksne, der blandt andet har hjulpet med at afholde aktiviteterne. Mange af de frivillige kommer fra Vor Frue Kirkes ungdomskor og Helle Qvist Kongshavns egen familie.

- Vi ved, at gospelskolen, for nogle af børnene, er deres primære sommerferie, så det er vigtigt for os, at der er dejligt at være her, og når der er voksne til alt betyder, at børnene er trygge, siger Helle Qvist Kongshavn.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk