10. maj 2021
For at skabe opmærksomhed på planerne om et søfartsmuseum i Kalundborg, stod en lille gruppe af frivillige på Kordilgade og delte flyers ud lørdag. Poul Henrik Blasen Nielsen i midten. Foto: Thomas Rye
gallery icon

Se billedserie

For at skabe opmærksomhed på planerne om et søfartsmuseum i Kalundborg, stod en lille gruppe af frivillige på Kordilgade og delte flyers ud lørdag. Poul Henrik Blasen Nielsen i midten. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søfartsmuseum indtog Kordilgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søfartsmuseum indtog Kordilgade
Kalundborg - 17. april 2021 kl. 15:13
Af Thomas Rye

Kalundborg er en gammel havneby, med stolte maritime traditioner. Derfor mangler byen i den grad et søfartsmuseum.

Det mener en gruppe af lokale borgere, der i de sidste måneder har arbejdet for at stable en egentlig forening på benene.

- At have en forening, vil give os nogle andre muligheder for at søge støtte og samarbejdspartnere. Lige nu har vi en arbejdsgruppe nedsat, som er ved at udarbejde et udkast til vedtægter for foreningen, og når forsamlingsforbuddet bliver løsnet en anelse, vil vi indkalde til stiftende generalforsamling, fortæller Poul Henrik Blasen Nielsen, der i mange år har samlet på maritime effekter og som er initiativtager til ideen om et lokalt søfartsmuseum i Kalundborg.

Lørdag formiddag kunne man møde Poul Henrik Blasen Nielsen og flere af gruppens medlemmer på Kordilgade i Kalundborg, der var gået på gaden for at skabe opmærksomhed om projektet.

Med sig havde de taget flere billeder og fotografier, samt andre effekter, for at illustrere nogle af de mange genstande som de håber at kunne udstille på søfartsmuseet.

- Meningen er, at det skal være et arbejdende og levende museum, der skal fortælle historien om Kalundborg Havn, fortæller Poul Henrik Blasen Nielsen.

Gruppen modtager gerne donationer til museet. Alt materiale om Kalundborg Havn har interesse, lige fra fotos, breve, smalfilm, gamle postkort og personlige beretninger har interesse.

Arbejdsgruppen, som arbejder frem mod den stiftende generalforsamling, består indtil videre af: Gustav Jakobsen, Jens Seeberg, Keld Jensen, Ole Berg og Tommy Dinesen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk