1. august 2021
Allan Orris, 50 år på mandag - skolemand, jæger, fisker og politiker.
Allan Orris, 50 år på mandag - skolemand, jæger, fisker og politiker.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialist går på jagt - også efter samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialist går på jagt - også efter samarbejde
Opdateret 09. oktober 2009 kl. 17:02
Kalundborg - 09. oktober 2009 kl. 10:39
Af Bjarne Robdrup
Født i København K. Faderen var arbejdsmand og moderen hjemmegående. Men der manglede ikke noget i barndomshjemmet, og i tilgift til et spirende politisk ståsted som socialist ("sådan var det jo, ikke?") kan Allan Orris blot tilføje, at han havde en rigtig god og tryg barndom.

På mandag 12. oktober fylder SFeren, musikeren, skoleinspektøren - nu på Svallerup Skole - jægeren og fiskeren 50 år. Men hvorfor vente så længe, når man kan holde sin fødselsdag på en lørdag, så i morgen, 10. oktober fra klokken 15, er der åbent hus i Bjergsted Forsamlingshus, hvor Allan og resten af banden bag Karen Maries Venner godt kunne finde på at spille op til en dans. Alle og enhver - og dem ind imellem - er velkomne.

Fire år i den politiske førertrøje - i hvert fald medlem af flertallet - sammen med S og Dansk Folkeparti har ikke ændret Allan Orris syn på, at gode politiske aftaler kan produceres med alle, hele bordet rundt, og helst til gavn og glæde for borgerne og helheden. Men bortset fra en bemærkning om, at han naturligvis håber og forventer, at SF får et godt valg 17. november, og at han er superglad for, at hele kommunalbestyrelsen står bag budgetforliget, er det personen Orris og ikke politikken, det handler om her.

Og så alligevel. Socialist, ja. Men tre år i militæret og en drengedrøm om USA, hvor en dansk borgerlig bedragtes som - nåja - en socialist. Alene på grund af den sundhedspolitik, der er et bærende element i det sociale omdrejningspunkt i Danmark, men som de fleste amerikanere ikke vil kendes vil. Obama eller ej.
Det hele menneske
-Jeg havde familie i USA og tog derover på ferie og for at lære.

Dengang var jeg bare en stor skoledreng. Senere, efter eksamen fra Jyderup Realskole, ville jeg afsted igen for at arbejde. Men jeg kunne ikke få visum. Så jeg blev hjemme.

- Tre år i militæret og aktiv jæger er vel ikke foreneligt med et fordomsfuldt billede af en socialist?

- Næ. Men det handler jo også om, hvem og hvordan du er og formes som menneske, ikke?

Da Orris, der er ungkarl (men glad for sin hund) nu alligevel var rykket fra hovedstaden til Vestsjælland, kunne han jo passende undervise på Jyderup Realskole - uden lærererfaring eller seminarieuddannelse. Den kom senere med en socialpædagogisk uddannelse fra Jægerspris, og siden blev han inspektør for kostafdelingen på Jyderup Realskole og - efter opfordring - chef for Vesterbjerggaard.

Forleden flyttede Orris og co. til Svallerup skole, hvor han nu er skoleinspektør for specialskolen.

Kedeligt har det aldrig været. Det er det sjældent i hans selskab.
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk