25. november 2017
Damplokomotivet fra 1899 er Vestsjællands Veterantogs ?flagskib?, og det kører på strækningen Slagelse-Høng-Gørlev fra 29. juni til 27. juli. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Damplokomotivet fra 1899 er Vestsjællands Veterantogs ?flagskib?, og det kører på strækningen Slagelse-Høng-Gørlev fra 29. juni til 27. juli. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Snart tid til togture fuld af nostalgi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snart tid til togture fuld af nostalgi
Kalundborg - 14. maj 2017 kl. 09:23
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vestsjællands Veterantog har nu sommerens køreplaner på plads til en omfattende turné med alt sit køreklare materiel på Vestsjællands og Odsherreds togskinner.

Rejsen med veterantoget er en unik oplevelse, hvor børn, forældre og bedsteforældre føres ind i en tidslomme af tidligere tiders rejseliv, hvor toget var et vigtigt bindeled mellem land og by.

Torsdagene fra 29. juni til og med 27. juli køres damptog Slagelse-Høng-Gørlev og retur med foreningens 'flagskib', damplokomotivet K564 fra 1899. Hvis man ikke er til damp og kulrøg er det muligt at køre med det originale gamle 'Triangel' benzinmotortog fra 1920'erne hver lørdag i juli på foreningens egen jernbanestrækning mellem Høng og Gørlev.

Lørdag den 15. juli er der Veterantogevent mellem Høng og Gørlev, hvor samtlige køreklare enheder er på banen. Her kan opleves både damp- og motortog i en tæt køreplan dagen igennem. Derudover vil der finde forskellige andre aktiviteter sted på Gørlev Station.

Stenlille bliver betjent af damptog onsdagene 12. og 19. juli, hvor der køres særtog mellem Høng og Stenlille med stop på samtlige mellemstationer.

Landliggere og andet godtfolk i Odsherred kan i to weekender 29.-30. juli og 5.-6. august opleve en nostalgisk togrejse mellem Nykøbing Sj. og Asnæs.

Derefter går rejsen til Vestsjælland, hvor der i weekenden 12.-13. august køres mellem Kalundborg og Jyderup med stop i Svebølle.

Sommersæsonen afsluttes med kørsel 'Rundt om Husene' i København de tre første weekender i september. En enestående chance for at se København fra en anden side. Det gamle damptog er en tidslomme og et 'teater' med mange sceneskift på turen rundt om København med start og slut på Københavns Hovedbanegård.

Vestsjællands Veterantog betjenes af frivillig arbejdskraft, som sørger for, at publikum får lejlighed til at opleve et stykke levende jernbanekultur og få en snak med togpersonalet, som naturligvis er iklædt datidens jernbaneuniformer.

- skulle man få lyst til at deltage i vedligeholdelse og drift af veterantogene, tager foreningen meget gerne imod nye medlemmer, lyder det fra Preben Lundgreen fra Vestsjællands Veterantog.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk