16. oktober 2019
Sådan ser julelys-drømmen ud i foreningen Lys på Kalundborg. Den er der ikke råd til at realisere i år, hvor den gamle og slidte julebelysning kommer op igen - måske for sidste gang.
gallery icon

Se billedserie

Sådan ser julelys-drømmen ud i foreningen Lys på Kalundborg. Den er der ikke råd til at realisere i år, hvor den gamle og slidte julebelysning kommer op igen - måske for sidste gang.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slidt julelys op igen for sidste gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slidt julelys op igen for sidste gang
Kalundborg - 19. november 2018 kl. 07:01
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Foreningen Lys på Kalundborg arbejder for - bogstaveligt talt - at sætte spot på Kalundborg. Det gælder både i den kommende juletid og på andre tidspunkter af året, hvor man for eksempel kan markere World Diabetes Day den 14. november ved at oplyse den femtårnede Vor Frue Kirke i Novo-blås lys. Eller tænde lyset i de to radiomaster, når der er særlig anledning.

- Vi har lige lavet et dokument, som vi lægger ud på foreningens hjemmeside. Her kan firmaer, virksomheder og foreninger ansøge om at få tændt lyset i masterne. For virksomheder, som kan trække udgiften fra, skal det koste 5000 kroner, mens ikke kommercielle foreninger skal betale 1000 kroner. Tidsrum og lysets farve skal aftales nærmere i de enkelte tilfælde, oplyser Per Junge, der er formand for Lys på Kalundborg og direktør for virksomheden Electricom.

Det er besluttet, at private ansøgninger om lys i masterne afslås for at spare på lystimerne. Den nuværende bevilling er på 225 lys-timer årligt.

- Lysanlægget ved de to radiomaster kan lave alle farver ud fra de fire primærfarver, som blandes i rgb-skala. Det er ligesom, når man er hos farvehandleren og skal have blandet en særlig farve, siger Per Junge.

På julelys-området havde man i Lys på Kalundborg en drøm om at udvikle den gamle købstads julebelysning til noget særligt og helt sublimt. Men det vil koste 460.000 kroner eksklusive moms for Kordilgade og lige over 100.000 kroner for Solskinspladsen, og de penge har foreningen ikke.

- Jeg både tror og håber, at vores gamle, slidte og vedligeholdelseskrævende julebelysning kommer op for allersidste gang i år. Det vil vi lægge os i selen for, siger Per Junge.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk