8. august 2020
Det stærke trekløver bag den prisbelønnede julesylte er fra venstre førstemand Benjamin Hansen, slagtermester Jacob Nielsen og pølsemager Kenny Holberg. Foto: Jørn Nymand
gallery icon

Se billedserie

Det stærke trekløver bag den prisbelønnede julesylte er fra venstre førstemand Benjamin Hansen, slagtermester Jacob Nielsen og pølsemager Kenny Holberg. Foto: Jørn Nymand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slagter Jacobs pressesylte kåret til Danmarks bedste julesylte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagter Jacobs pressesylte kåret til Danmarks bedste julesylte
Kalundborg - 02. december 2019 kl. 18:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hos Slagter Jacob i Kordilgade er julen både en højtid og en travl tid, hvor der skal løbes ekstra stærkt for at nå det hele.

Men det forhindrer ikke medarbejderne i at nå at lave kvalitetsprodukter, som høster hæder, og efterfølgende kommer kunderne til gode i form at store smagsoplevelser. Senest er det Slagter Jacobs pressesylte, der i en fagkonkurrence hos Danske Slagtermestre fik guld og blev kåret til »Danmarks bedste julesylte«.

- Vi er naturligvis glade for og stolte af at opnår så flot resultat med endnu et af vores produkter, siger Slagter Jacob.

De tider, hvor sylte blev lavet af blandt andet kødet fra grisehoveder, er for længst forbi. Grisehovederne bliver eksporteret til Kina.

- Nej, i vores pressesylte bruger vi nakkefilet, der sprænges og koges, inden vi skærer dem ud i lige tykke skiver, tilføjer suppe og krydderier og tilbereder det hele i en rund form, der kommer under pres. Der tilsættes mindre suppe til en pressesylte i forhold til en almindelig sylte, forklarer Benjamin Hansen, der repræsenterede Slagter Jacob ved konkurrencen.

Dommerne bedømte bl.a. ud fra helheldsindtrykket, smag, udseende og salgbarheden i produktet.

Slagter Jacob bliver ofte mødt af spørgsmålet om, hvorfor hans svinekam har den bedste smag.

- Så forklarer jeg kunderne, at det handler om fritgående gourmetsvin med den rette mængde af fedtmarmorering, de er tørslagtede og har hængt til modning. Og så er der tale om håndsorterede varer. Vi er en række slagtermestre, der har den aftale med slagterierne, at de finder det bedste frem til os, forklarer Slagter Jacob.

Også i år er han klar med det store julesalg af økologiske ænder og gæs fra Sejerø.

- Dem har vi mange faste kunder til. Ænderne og gæssene har haft de bedste levevilkår på Sejerø, hvor de lever fritgående og økologisk, ligesom de bliver slagtet lokalt. Bedre kan det ikke blive, slår Slagter Jacob fast.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk