25. august 2019
Kaare Dybvad var på et tre timer langt besøg på Kalundborg Havn. Her er folketingspolitikeren flankeret af havnedirektør Bent Rasmussen (t.v.) og bestyrelsesformand Jakob Beck Jensen. Foto: Kalundborg Havn
Kaare Dybvad var på et tre timer langt besøg på Kalundborg Havn. Her er folketingspolitikeren flankeret af havnedirektør Bent Rasmussen (t.v.) og bestyrelsesformand Jakob Beck Jensen. Foto: Kalundborg Havn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slag slået for motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slag slået for motorvej
Kalundborg - 01. marts 2016 kl. 13:57
Af Jan Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi har behov for hurtigst muligt at få opgraderet rute 23 til motorvej, sagde Kaare Dybvad, folketingsmedlem for Socialdemokraterne dels ved et møde på Kalundborg Havn, dels ved et debatmøde i Røsnæs Forsamlingshus.

- Det er afgørende, at Kalundborg Havn har mulighed for at skabe vækst, herunder også for antallet af arbejdspladser. Derfor er det af stor betydning for havnens videre udvikling, at baglandsinfrastrukturen forbedres, ikke mindst, at den sidste del af rute 23 opgraderes til motorvej hurtigst muligt. Det har ikke alene lokal betydning, men betydning for hele landsdelen, sagde Kaare Dybvad, der er valgt ind i folketinget fra Holbæk.

På debatmødet i Røsnæs Forsamlingshus, der handlede om udkantsmyten, optrådte motorvejen som en naturlig og meget vigtig detalje i at udvikle Kalundborgegnen, med hensyn til erhverv og bosætning.

Der var kun triste ting at sige om projektet.

- Vi får ikke de 600 meters forlængelse, vi var lovet i forvejen. De er skåret væk ligesom resten af motorvejen til Kalundborg, Frederikssundsmotorvejen og Næstvedmotorvejen, der svæver lidt, sagde Kaare Dybvad, der tilføjede, at den siddende regering i stedet holder fast i Holstebro og den lange hærvejsmotorvej.

Kaare Dybvad kan ikke sige noget om, hvor langt ude i fremtiden en motorvej til Kalundborg vil ligge, men mener ikke, at der er tegn til, at regeringen har tænkt sig, at der skal ske noget.

På havnetur
Socialdemokraten, der blandt andet er medlem af Udvalget for Landdistrikter og Øer, var sammen med havnens bestyrelsesformand Jakob Beck Jensen og havnedirektør Bent Rasmussen på en rundtur for at få en fornemmelse af aktiviteterne på det 800.000 m2 store havneareal.

Repræsentanterne fra Kalundborg Havn understregede efterfølgende betydningen af at informere folketingspolitikere om lokale og regionale problemstillinger.

- Vi fik mulighed for at italesætte vigtigheden af forbedret infrastruktur over for Kaare Dybvad. Det er afgørende for mig, at vi får drøftet dette med de rette beslutningstagere, sagde bestyrelsesformand Jakob Beck Jensen og blev suppleret af havnedirektør Bent Rasmussen.

- Vores strategi er at opnå større del af markedet på Sjælland, ikke mindst containermarkedet. For at nå i mål med denne del af vores vækstplan skal vi have forbedret infrastrukturen på rute 23 og rute 22. Vi fortsætter med at bruge kræfter på at få politisk vilje til at få disse beslutninger om anlægsinvesteringer igennem i Folketinget, sagde Bent Rasmussen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk