6. august 2020
Den store bygning »Lundehus« eller »Skyskraberen« på Lundevej 6-8. Huset til venstre er Lundevej 10, som er blevet renoveret, og til højre er det Lundevej 4. Foto: 1982  (Kalundborg Lokalarkiv)
gallery icon

Se billedserie

Den store bygning »Lundehus« eller »Skyskraberen« på Lundevej 6-8. Huset til venstre er Lundevej 10, som er blevet renoveret, og til højre er det Lundevej 4. Foto: 1982 (Kalundborg Lokalarkiv)
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skyskraberen på Lundevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skyskraberen på Lundevej
Kalundborg - 14. september 2019 kl. 09:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Om »Skyskraberen«, en stor ejendom der skulle bygges på Lundevej 6-8 i Kalundborg, stod der i Kalundborg Folkeblad den 17. januar 1917, at en »Skyskraber« skulle rejses på Lundevej, og at bygningen bliver 31,6 meter lang, og på fem etager. Der bliver 17 beboelseslejligheder samt to butikker med tilhørende beboelse, og naturligvis bliver der WC og elektrisk lys.

Nybygningen vil koste ca. 13.000 kroner, og skulle være færdig til indflytning den 1. oktober 1917.

Det var ikke alle i Kalundborg, der syntes om bygningen af »Skyskraberen« på Lundevej, og der var mange læserbreve med protester i både Kalundborg Avis og Kalundborg Folkeblad.

Alle de mange læserbreve og protester hjalp dog ikke noget, for »Skyskraberen« blev bygget.

»Skyskraberen« har aldrig været nogen smuk bygning, og den meget store bygning passede slet ikke til den øvrige bebyggelse på Lundevej.

Byfornyelsesplanerne i 1988 satte gang i planerne om at nedrive »Skyskraberen« på Lundevej, for at give et smukkere gadebilled, og for at skabe udsyn til de fem tårne på Vor Frue Kirke.

Nedrivningen af Kalundborgs første skyskraber begyndte i oktober 1996. Den fik en levetid på ca. 80 år, og lad os håbe, at det var den første, men også den sidste skyskraber i Kalundborg.

Niels A. Jensen
Kalundborg Lokalarkiv

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk