16. december 2017
Elsebeth Henriksen var en tur forbi genbrugsstationen og smide sin skoletaske i containeren som et symbol på, at hun nu siger farvel til jobbbet som lærer efter 33 år. Privatfoto
Elsebeth Henriksen var en tur forbi genbrugsstationen og smide sin skoletaske i containeren som et symbol på, at hun nu siger farvel til jobbbet som lærer efter 33 år. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoletasken i skralderen efter 33 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoletasken i skralderen efter 33 år
Kalundborg - 11. oktober 2017 kl. 06:10
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skoletasken blev bogstavelig talt kasseret, da 62-årige Elsbeth Henriksen officielt gik på pension den 1. oktober. »Officielt« fordi hun grundet opsparet ferie og timer reelt stoppede allerede 1. september.

Bag sig kan hun se 32 år som lærer på Nyrupskolen og et enkelt år på den nu lukkede Munkesøskolen. Hendes afsked er noget, folk har lagt mærke til.

- Det er helt vildt så mange, der har skrevet til mig på Facebook, eller som jeg møder, og så ved de, at jeg er stoppet, siger Elsebeth Henriksen.

Hun startede først på læreruddannelsen som 25-årig. Lærergerningen var ellers noget, hun længe gerne havde villet, men hun var blevet frarådet det.

- Jeg kan ikke tale særlig højt, da jeg ret tidligt i mit liv blev opereret på stemmebåndet. Efter det fik jeg at vide, at jeg aldrig skulle blive lærer, sanger eller skuespiller. Det valgte jeg så at overhøre, fortæller Elsebeth Henriksen og fortsætter:

- Men jeg var da meget usikker på, om jeg kunne klare det i starten. Derfor sagde jeg til mig selv: nu giver du det to år og ser, hvordan det går. Heldigvis gik det jo meget godt, smiler hun.

Elsebeth Henriksen har været faglig aktiv som tillidsrepræsentant siden 2002 og fra 2004 også som medlem af kredsstyrelsen for Kalundborg Lærerkreds. Hun husker især lærerlockouten i 2013 som en meget speciel oplevelse.

- Jeg var ansat som tjenestemand og derfor ikke omfattet af lockouten. Derfor var vi en syv-otte stykker, der fortsatte undervisningen, mens vores kollegaer var på barikaderne. Det var så mærkeligt, fortæller hun.

Nu er arbejdslivet fortid, og der blev da også fældet et par tårer, da hun for nylig var ovre og aflverer nøglerne til Nyrupskolen.

Er det ikke for tidligt at gå på pension som 62-årig?

- Nej, det synes jeg ikke. Jeg har lige afleveret en 6. klasse, og jeg vil hellere stoppe, mens det stadig går skide godt. Nu skal jeg bruge mere tid med mine to børnebørn, og så må vi se, hvad jeg ellers finder på, siger Elsebeth Henriksen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk