24. juni 2019
Skolens nyere elevfløje tilføres ikke alene nyt tag, men også nye badefaciliteter, døre og vinduer.
gallery icon

Se billedserie

Skolens nyere elevfløje tilføres ikke alene nyt tag, men også nye badefaciliteter, døre og vinduer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole i fremgang bygger for to mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole i fremgang bygger for to mio. kr.
Opdateret 16. januar 2019 kl. 16:26
Kalundborg - 16. januar 2019 kl. 16:14
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efterskolen på Tranevej i Høng kan skrive sin historie helt tilbage til 1866; til dengang, hvor byen blev tilført en folkehøjskole, som efterskolen siden udsprang af. De gamle bygninger bidrager til fortællingen om en institution med en lang historie, men også en fortælling, der fortsætter.

Skolen fik nye og spændende undervisningsmæssige profiler for få år siden, og eleverne strømmer fortsat til. Det nuværende hold er fyldt, og 2019/2020-holdet er også på plads. Tilmeldingerne kommer fortsat i en lind strøm.

- Men vi kan ikke leve alene af historien, vi skal i tillæg til de undervisningsmæssige tilbud også have gode fysiske rammer til de unge. Det er på den baggrund, at vi nu investerer godt og vel to millioner kroner i bygningsfaciliteter, siger forstander Thorkild Specht.

Det er en proces, som skolen har sat i søen i samarbejde udelukkende med lokale håndværksvirksomheder - og som styres af skolens egne pedeller, Jonas Hansen og Dennis Larsen, der begge er håndværksuddannede.

- Det har været og er en spændende udfordring at få lov at stå i front for så stort et projekt. Og når varmen vender tilbage med foråret, glæder vi os til at vise resultaterne frem, siger de to pedeller.

Byggeprocessen på de berørte elevfløje handler blandt andet om udskiftning af tag overalt. Og samtlige vinduer og døre skiftes også ud.

Alene antallet af nye vinduer udgør 115. Men dertil kommer byggeri og indretning af fem nye baderum med tilhørende omklædningsfaciliteter.

- Processen bringer skolen ind til en status, hvor vi er i stand til at honorere sanitetsmæssige krav til det moderne byggeri, som kræves. Det er en investering og et løft i hverdagslivet på skolen, vi har glædet os til at sætte i gang, siger forstander Thorkild Specht.

Men understøtter sådanne investeringer også skolens mulighed for at fastholde og udvide elevtallet de kommende år?

Thorkild Specht er ikke i tvivl.

- Ja, så afgjort. Forleden havde vi efterskolernes dag, hvor forældre og potentielt nye elever kigger forbi. For mindre end en håndfuld år siden kom der ni forældrebarn. I år havde vi besøg af flere end 50. Det betyder noget! Og det er klart, at gode fysiske rammer, både i nybyggeri og i vedligehold af de gamle historiske bygninger, spiller positivt ind hos både de kommende elever og deres forældre, siger skolens forstander.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk