25. marts 2019
Der gemte sig mange skjulte skatte i jorden.
gallery icon

Se billedserie

Der gemte sig mange skjulte skatte i jorden.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skattejagt for juniorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skattejagt for juniorer
Kalundborg - 12. juli 2018 kl. 08:19
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I denne uge er der blevet rodet grundigt i jorddyngerne på Kalundborg Museum, og den karakteristiske dut-dut-lyd fra metaldetektorer har genlydt i museets have. Den har nemlig stået på juniorarkæologi for de mindste.

Kalundborg Arkæologiforening har således sørget for, at de unge fortidsdetektiver kan komme i jorden udstyret med både professionelle teknikker og rigtigt arkæologisk udstyr.

Juniorarkæologien indebærer fire forskellige aktiviteter: Søgning med metaldetektor, gravearbejde i små felter, vandsoldning af jord og en opmåling og skalategning fra Vestborgen.

Jorden, der skylles igennem for fund, stammer fra byggeriet af den nye Vesthavn, og børnene bliver på den måde en del af et vigtigt arbejde, fortæller Kalundborg Arkæologiforenings formand David Barry.

- Det er specielt, fordi det er rigtig jord, vi undersøger. Jordlagene er fra stenalderen, og der er vi 5200 år tilbage i tiden. Alt det, børnene finder her, bliver skrevet op og ført til protokols i udgravningsrapporten fra den nye Vesthavn, siger David Barry.

Også de ting, som børnene leder efter i det indhegnede metaldetektorområde, er ægte fund. Det er blandt andet mønter, gamle patroner og knapper.

Den store interesse fra børnene vækker glæde i arkæologiforeningen.

- Vi er jo efterhånden en flok ældre amatører, de fleste af os, så hvis det her kan åbne op for interessen og lokke unge kræfter til, så ville det være fantastisk, siger amatørarkæolog Margit Jørgensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk