15. december 2018
Nordvestnyt har fået indblik i udbudsmaterialet, og her fremgår det blandt andet, at stenlaget skal fremtræde »jævnt og ensartet«, og at det skal bestå af uforvitrede brudsten af granit eller tilsvarende - noget Lars Christensen ikke mener er tilfældet. Foto: Søren Kloster Sørensen
gallery icon

Se billedserie

Nordvestnyt har fået indblik i udbudsmaterialet, og her fremgår det blandt andet, at stenlaget skal fremtræde »jævnt og ensartet«, og at det skal bestå af uforvitrede brudsten af granit eller tilsvarende - noget Lars Christensen ikke mener er tilfældet. Foto: Søren Kloster Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skarp kritik af kystsikring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skarp kritik af kystsikring
Kalundborg - 22. februar 2018 kl. 07:01
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved udgangen af sidste år blev et vedligeholdelsesarbejde af to kystsikringer på Sejerø færdige.

Arbejdet, der blev udført på Mastrupvej og Vestervej, lever dog ifølge Lars Christensen fra Sejerø ikke op til de standarder, der på forhånd var lagt op til fra Kalundborg Kommunes side.

Han påpeger blandt andet, at stenene er for små og for ujævne.

- Hver gang stenene er for små, tager havet dem med sig. Det ved man, når man har boet herovre i 40 år. Stenene burde veje mellem 80 og 120 kilo, men mange af de her er så små og lette, at man nemt selv kan bære dem. Jeg frygter, at det er ødelagt igen, når den første store storm kommer, siger Lars Christensen om kystsikringen, som kommunen i sin tid vedtog at bruge 750.000 kroner på.

Flere steder stikker fiberdugen op under stenene.

- Fiberdugen er ikke gravet ordentligt ned, så vandet trænger ind under og skyller sikringen væk. De nederste sten er allerede nu ved at skride ud. Jeg synes, det er tåbeligt, at man bruger så mange af skatteborgernes penge på at lave sådan noget lort, der risikerer at blive en lappeløsning, siger Lars Christensen, der gerne så, at man havde dækket fiberdugen med parksten eller sand, inden stenene blev lagt på.

Hos Kalundborg Kommune er chef for Plan, Byg og Miljø Christian Sabber bekendt med kritikken.

- Jeg ved, at der har været diskussioner af kystsikringsarbejdet på Sejerø, og at nogle af de entrepenører, der ikke bød på opgaven, mente, at de økonomiske forudsætninger var for stramme. Men vi har haft vores ingeniører derovre, og sammen med rådgiverne på projektet mener de fortsat, at projektet holder, selvom der er brugt andre materialer. Andet har jeg ikke at gå ud fra. Når det så er sagt, så vil der altid være en risiko ved vind og vejr, som vi ikke hundrede procent er herre over, siger Christian Sabber.

Det var entrepenørfirmaet Kentto i Havnsø, som fik entreprisen på de to strækninger. Her mener man, at kontrakten er overholdt.

- Vi har udført arbejdet og afleveret projektet ud fra den aftale, vi har lavet med Kalundborg Kommune. Mere har jeg egentlig ikke at sige til det, siger medejer Kristian Olsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk