13. juni 2021
Freja Lamhauge og Brian H. Svendsen havde travlt med at flytte maskiner og sætte på plads søndag i Skills i Høng. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Freja Lamhauge og Brian H. Svendsen havde travlt med at flytte maskiner og sætte på plads søndag i Skills i Høng. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skaberzonen på vigtigt gæstebesøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Skaberzonen på vigtigt gæstebesøg
Kalundborg - 10. maj 2021 kl. 05:32
Af Bjarne Robdrup

DM i Skills (håndværk) afvikles i Høng i 2022, og det er der på Hovedgaden 32 kommet en butik ud af, som lægger op til mesterskaberne om et år.

Men i denne uge indtager en ny, kreativ virksomhed i Kalundborg Kommune, Skaberzonen, lokalerne for at arbejde og fortælle om, hvad iværksættervirksomheden kan tilbyde små og mellemstore virksomheder, kommende iværksættere, unge og andre under uddannelse.

Men også mennesker, der har brug for et skub ind i en uddannelsesretning. For ideen med at understøtte og hjælpe andre på vej udgør et centralt omdrejningspunkt i Skaberzonen.

Freja Lamhauge og Brian H. Svendsen, kærester og ideskabere, har lagt et kæmpe arbejde i at præsentere Skaberzonens kundskaber så godt som muligt på de få dage i denne uge, hvor de gæster Høng.

- Men vi betragter også besøget i Høng som meget vigtig, for vi håber jo, at både private og virksomheder har tid til og mulighed for at kigge forbi og se, hvad vi laver, og måske gøre brug af de ydelser, vi kan levere, siger Freja Lamhauge.

Laserskærer, podcast-udstyr, vinylskærere, 3D print og heatpress er blandt de markante investeringer, som Skaberzonen allerede har sat et seks-cifret beløb i, dels af egne midler, dels fra støtte fra Bent O. Jørgensen-fonden. En del af det nye udstyr er med i Høng, hvor meningen er, at maskinerne skal producere under opholdet.

- Vi er her jo både for at arbejde og fortælle vores historie, siger Brian H. Svendsen.

Skaberzonen har modtaget tilsagn om støtte på foreløbigt 600.000 kroner. Men reelt mangler Skaberzonen op mod 400.000 kroner for at nå den ultimative målsætning for virksomhedens udfoldelsesrammer.

- Vi er fortsat i en udviklingsproces, og vi må også erkende, at der er en god bid vej, før vi er i mål. Heldigvis har den lokale LAG-styrelse (der bevilger udviklingspenge fra EU og som har givet Skaberzonen tilsagn om 400.000 kroner) tilkendegivet, at der ikke er noget tidspres. Og vi vil helst helt ud over corona-begrænsningerne, før vi åbner for alvor.

Sponsorjagt

Derfor er vi fortsat på sponsorjagt, siger Freja og Brian - og tilføjer, at at der er én udfordring, som her og nu er endnu større:

- Vi leder med lys og lygte efter egnede lokaler, vi kan flytte ind i, og som vi kan betale ud af et budget, vi kan stå inde for. Vi har fået flere henvendelser, også udenfor Kalundborg, men vi vil helst blive i Kalundborg. Vi har brug for op mod 400 kvadratmeter, baseret på et finansieringsgrundlag på mellem 7.000 og 10.000 kroner om måneden.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk