18. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjælland står op imod tendensen på uddannelsesfronten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sjælland står op imod tendensen på uddannelsesfronten
Kalundborg - 28. juli 2021 kl. 05:30
Af Anders Spanggaard

Tallene for optagelsen af unge mennesker på de videregående uddannelse viser, at der er sket en generel stigning i antallet af optagne i 2021 set i forhold til før COVID-19 (2019). Det er især de Syd- og Vestsjællandske kommuner samt de nord- og østjyske kommuner, der kan bryste sig af fremgang på uddannelsesfronten. Kommuner i Vestjylland, Sønderjylland og Fyn har i tilsvarende periode oplevet et fald.

arrow Læs også: Hotel Kirstine var i gæstedepression, men som en blessing in disguise reddede corona sæsonen

På Sjælland er fremgangen koncentreret om Kalundborg, Slagelse, Næstved og Vordingborg kommuner. Højdespringeren er Kalundborg, hvor stigningen på 37 pct. skyldes særligt øget optag på uddannelserne Bachelor of Engineering in Biotechnology og bioanalytiker, som har haft et øget optag på henholdsvis 15 og 12 personer.

Det er Professionshøjskolen Absalon, der udbyder disse forholdsvis nye og succesfulde uddannelser i Kalundborg, og rektor Camilla Wang glæder sig meget over de flotte tal for optaget på uddannelserne til ingeniøruddannelsen i bioteknologi og bioanalytiker uddannelsen.

- Det er virkelig flotte tal, som illustrerer en fremgang, som jeg er virkelig glad for. De viser, at det kan føre en masse godt med sig, når vi etablerer uddannelse udenfor de store byer, siger Camilla Wang.

Hun synes, at det i det hele taget er rigtig godt og lover godt for fremtiden, at der er fremgang for uddannelserne på den del af Sjælland, der ligger længst væk fra København.

- Efter min mening skal så mange unge som muligt have en uddannelse, og set i det lys kan jeg kun glæde mig over uddannelsesfremgangen i Syd- og Vestsjælland, siger Camilla Wang, rektor for Professionshøjskolen Absalon.

Absalon's største campus ligger i Roskilde, hvor man udbyder flest uddannelsespladser.

Sjælland side X

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk