20. januar 2019
Morten Weise med fem stykker lækkert smørrebrød. Det, der ikke er solgt ved frokosttid, udbydes hver dag online til en billig penge. Foto: Claus Sørensen
gallery icon

Se billedserie

Morten Weise med fem stykker lækkert smørrebrød. Det, der ikke er solgt ved frokosttid, udbydes hver dag online til en billig penge. Foto: Claus Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Shell til kamp mod madspild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Shell til kamp mod madspild
Kalundborg - 17. december 2017 kl. 20:52
Af Claus Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Værsgo og spis.
Morten Weise - indehaver af Shell i Kalundborg - er nu klar med et nyt tilbud. Det er et led i kampen mod madspild.

- Det er i denne uge præcis to år siden, vores smørrebrødseventyr begyndte. Det har udviklet sig til, at vi nu er en af de største smørrebrødsforretninger i Kalundborg med det største udvalg af hjemmelavede specialiteter og lækkerier, siger Morten Weise:

- Der følger så det med, at når der produceres så meget, som vi gør, bliver der også smidt en del ud i det daglige. Det er nærmest umuligt at undgå, når vi skal sikre os, at alle kunder kan komme ind og være sikre på at få deres madpakker her og nu. Det kan vi kun sikre ved altid at have en volumen, så der er lidt for meget.

Too Good to Go

Morten Weise har i et stykke tid spekuleret på, hvordan han kan sætte ind, så man undgår at smide mad ud.

Nu er løsningen fundet. Shell-manden har tilmeldt Shell Kalundborg til et landsdækkende koncept med en bekæmp-madspild-ordning. »To Good to Go«, hedder den - og den er baseret på udbud, salg og betaling via smartphones.

Sådan
Kort fortalt sker det på en app. Her kan man via bynavn og postnummer finde de butikker, der er tilmeldt ordningen. Endnu er det ret få i Kalundborg, men der er nogle - og nu også Shell.

Det har mange allerede opdaget.

- Vi var nærmest ved at blive blæst omkuld de første dage, fortæller Morten Weise.

- Vi tilbyder på app'en dagligt det smørrebrød, der ikke er blevet solgt, til meget billig afhentning. Kunderne bestiller og betaler via app'en, kommer til os på det anviste tidspunkt og viser kvitteringen på telefonen.

Smørrebrødet skal afhentes mellem klokken 15.30 og 16 og kun dér.

Lige så lækkert
- Prisen for fem madder er normalt 70 kroner, men overskuds-smørrebrødet fås for 25 kroner for de fem, oplyser Morten Weise.

Han understreger, at det smørrebrød, man på den måde kan komme til meget billigt, ikke på nogen måde er dårligere end det, der ellers langes over disken hos Shell.

Samme koncept som med smørrebrødet vil Morten Weise i øvrigt bruge til overskuds-morgenbrød. Det morgenbrød, der ikke er solgt omkring middagstid, vil i fremtiden også være på tilbud via app'en.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk