18. februar 2019
Gennem de næste tre retsmøder i ankesagen mod den tidligere Tømmerup-præst vil der være vidneforklaringer. Foto: Mie Neel
Gennem de næste tre retsmøder i ankesagen mod den tidligere Tømmerup-præst vil der være vidneforklaringer. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sexdømt præst har stadig ingen svar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sexdømt præst har stadig ingen svar
Kalundborg - 14. august 2018 kl. 16:09
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I disse dage finder ankesagen mod den tidligere Tømmerup-præst Dan Peschack, der i november sidste år blev idømt 10 års fængsel for seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser mod børn, sted i Østre Landsret i København.

arrow Læs også: Tømmerupsagen: Tidligere præst idømt 10 års fængsel

Ved tirsdagens andet retsmøde afgav Dan Peschack selv forklaring, og i hovedtræk mindede forklaringen meget om den, han gav i byretten.

Han fortalte blandt andet, hvordan han stadig ikke kan give noget fornuftigt svar på, hvorfor han skulle have forgrebet sig på de otte børn, han er dømt for at have misbrugt, ligesom han heller ikke kan redegøre for, hvorfor han har dokumenteret det med et omfangsrigt billedmateriale.

I byretten forklarede han sig med, at der var tale om »drengerøvslir«.

- Det er nok mere en forklaring over for ham selv, fordi han ikke kan finde ind til et svar på de ting, han ikke forstår. Min klient har gjort stor brug af Kriminalforsorgens psykologer og spurgt sig selv tusind gange om, hvorfor det her er sket - uden han er kommet frem til noget svar, siger den tidligere præsts forsvarer Ulrik Sjølin, som ikke er i tvivl om, at Dan Peschack fortryder de ting, han har gjort.

- I retten hørte vi ham sige, at han har det ligesom om, han har været fuld og smadret en flaske på gaden. Så vågner han op og tænker »hvorfor fanden gjorde jeg det?« Sådan har min klient det, og jeg er ikke spor i tvivl om, at han i den grad angrer og søger svar på, hvad der er gået galt, siger Ulrik Sjølin, som vil procedere for en betydelig strafnedsættelse helt ned omkring maksimalt fire og et halvt år.

I byretten blev Dan Peschack dømt skyldig i 25 ud af de 30 forhold, han var tiltalt for.

arrow Eks-præst igen kendt skyldig i seksuelle overgreb
28. august 2018 kl. 10:09 Opdateret: kl. 10:55
arrow Nævninge i tænkeboks i præstesag
21. august 2018 kl. 16:19 Opdateret: kl. 16:19
arrow Dom i sag mod eks-præst kan falde i denne uge
21. august 2018 kl. 07:54 Opdateret: kl. 08:00

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk