19. juli 2019
Vejdirektoratet trækker så småt i arbejdstøjet i julemåneden, når 2. etape på seks km syd for Regstrup mod Knabstrup sættes i gang. Arkivfoto
Vejdirektoratet trækker så småt i arbejdstøjet i julemåneden, når 2. etape på seks km syd for Regstrup mod Knabstrup sættes i gang. Arkivfoto
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks km motorvej i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks km motorvej i gang
Kalundborg - 19. november 2015 kl. 16:22
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis hver en km, motorvejen kommer tættere på Kalundborg fra hovedstadsområdet, er positiv for erhvervsliv og kommune, så er her en god nyhed: Vejdirektoratet trækker så småt i arbejdstøjet i julemåneden, når 2. etape på seks km syd for Regstrup mod Knabstrup sættes i gang, skriver Nordvestnyt.

arrow Læs også: Langhoff øjner håb for sidste stykke motorvej

Det sker over to dage, hvor ekspropriationskommissionen skal på besigtigelsestur, og hvor berørte lodsejere kan få mere at vide om - og indflydelse på - linjeføringen, siger projektleder i Vejdirektoratet Christian Tolderlund.

- Set med vores briller vil det være særdeles hensigtsmæssigt af trafiksikkerhedsmæssige grunde at koble ekstra 600 meter motorvej på de seks km, der er bevilget 426 millioner kroner til. Men vi ved endnu ikke, om midlerne til den ekstra strækning kan findes. Det er en politisk vurdering, tilføjer han.

Formelt fremlægger Vejdirektoratet sit projekt for 2. etape af Kalundborgmotorvejen syd om Regstrup for ekspropriationskommissionen. Linjebesigtigelsen er imidlertid offentlig og finder sted 8. og 9. december. Forretningen begynder tirsdag 8. december kl. 9 i Knabstruphallen. Her indledes med et offentligt møde, hvor Vejdirektoratet fremlægger projektet, hvorefter ekspropriationskommissionen vil besigtige forholdene ude i marken, hvor man ser nærmere på konsekvenserne af projektet på udvalgte steder. Hele onsdag 9. december er sat af til besigtigelse i marken, siger Christian Tolderlund.

Selve anlægsarbejdet påbegyndes i foråret 2017 med afslutning to år senere. Men allerede næste år skal arkæologerne på arbejde i strækningsområdet, og Vejdirektoratet er på plads med anlæg af såkaldt erstatningsnatur med etablering af eksempelvis vandhuller, der ellers vil forsvinde med den nye vej.

arrow Rasmus vil lirke på låget
23. februar 2016 kl. 11:45 Opdateret: kl. 08:59
arrow Ny motorvej toner frem
09. december 2015 kl. 09:06 Opdateret: kl. 09:19
arrow Omkamp om 600 meter motorvej
20. oktober 2015 kl. 13:57 Opdateret: kl. 15:53

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk