19. oktober 2019
New Jungle Quartet er hovednavnet til lørdagens open air koncert på Sejerø. Inden da kan man dog også opleve Tin Roof Jazzband og Sejerø Spillemændene. Foto: Mik
New Jungle Quartet er hovednavnet til lørdagens open air koncert på Sejerø. Inden da kan man dog også opleve Tin Roof Jazzband og Sejerø Spillemændene. Foto: Mik
Foto: Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sejerø er klar til koncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sejerø er klar til koncert
Kalundborg - 12. juni 2019 kl. 17:49
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På lørdag går det løs på Sejerø, når øen skal være vært for en open air koncert med New Jungle Quartet. Laurids Siig Christensen og de andre frivillige har således nok at se til i disse dage, og de er meget spændte på opbakningen til arrangementet.

- Der er aldrig blevet holdt et lignende koncertarrangement på Sejerø, så vi aner ikke hvor stort et publikum vi kan forvente. Vi har fået tilmeldinger og tilkendegivelser fra folk, men da det er en open air koncert, så er der mange som først beslutter sig i sidste øjeblik, når de er sikre på vejret, siger han.

Tilskuerne behøves dog ikke frygte for regnen, for grundet de seneste dages blandede vejrlig og en noget usikker vejrudsigt, har arrangørerne besluttet at flyttet koncerten fra området ved Stenkistehøj og til det nærliggende Horsekær. Her vil det være muligt at komme i tørvejr, skulle vejrguderne viser sig fra drilske side.

Erfaringerne fra andre småøer til kulturelle arrangementer er gode. En lignende koncert kan normalt samle flere hundrede tilskuere. På Sejerø håber man på mellem 150 og 1.500 tilskuere.

På koncertprogrammet finder man New Jungle Quartet som hovednavn. Gruppen består af en afro-afrikaner, Ayi Solomon på percussion, og tre blegansigter fra Danmark: Jakob Mygind på sopran-sax og tenor-sax, Irene Becker på keyboard og caxixi, og Pierre Dørge på guitar og konkylie. Kvartetten har rod i verdensorkestret »New Jungle Orchestra«, som har gjort det til et varemærke at kombinere etnisk musik af vidt forskellig oprindelse til noget nyskabende.

Derudover er der forkoncert med »Tin Roof Jazzband«, der spiller hvad de selv beskriver som »Happy Jazz« suppleret med en del danske og svenske folkemelodier. Derudover vil Sejerø Spillemændene også underholde.

På Horsekær vil det være muligt at købe drikke og forplejning inden og under koncerten.

- Vi har blandt andet verdenspræmiere på en »hot duck«. Det er en ande-chorizo garneret med fermenteret tangsalat, og om aftenen tænder vi op i grillen. Derudover vil man kunne smage andre specialiteter, såsom is fra Skarø, æblevin fra Sejerø og andet godt, fortæller Laurids Siig Christensen.

I forbindelse med koncerten er der sat en ekstra færgeafgang ind klokken 22.00 om aftenen, så koncertgæsterne har mulighed for at komme tilbage til Havnsø.

Open air Sejerø arrangeres i fællesskab mellem Sejerø Golfklub, Sejerø Beboerforening, Sejerøfærgen og Sejerø Udviklingsforum og gåsefarmen Horsekær.

Arrangørerne tror så meget på konceptet, at man allerede har planlagt endnu en koncert til næste år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk