21. september 2019
For at symbolisere at Symb danner relationer, blev der ikke klippet et rødt bånd over til åbningsfesten. I stedet blev tre snore bundet sammen foran indgangspartiet til Byens hus af repræsentanter fra erhvervslivet, kommunen og civilsamfundet. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

For at symbolisere at Symb danner relationer, blev der ikke klippet et rødt bånd over til åbningsfesten. I stedet blev tre snore bundet sammen foran indgangspartiet til Byens hus af repræsentanter fra erhvervslivet, kommunen og civilsamfundet. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Symb åbnede Byens hus med fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Symb åbnede Byens hus med fest
Opdateret 22. marts 2019 kl. 08:23
Kalundborg - 21. marts 2019 kl. 19:37
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag eftermiddag åbnede Symb for første gang dørene til sine nye lokaler på Kalundborg Station, der i fremtiden skal fungere som »Byens hus«. Og knap havde klokken passeret 16.00, før de 260 nye kvadratmeter, der engang har tjent som billetsalg og ventesal, var tæt pakket med ældre, mødre, fædre og børn, der spiste chips og drak øl og sodavand under guirlander med påskriften Symb.

- Da vi overtog lokalerne lignede det noget østeuropæisk. Tusind tak til alle de frivillige, der har lagt mange timers rengøring i det. Det ser helt fantastisk ud, sagde Symbs formand Peter Joensen, der indledte åbningsfesten med en tale.

Han lagde ud med at beskrive Symbs nye hjemsted som en firkantet og tung DSB-bygning, der ikke havde meget med Symbs farverigdom at gøre. Os så alligevel, kunne han se en højere mening med placeringen.

- Herfra udgår der spor i alle retninger, som forbinder steder, sagde han og tilføjede, at Symb netop også forsøger at forbinde mennesker og skabe relationer.

Med blandt andet et folkekøkken, der arrangerer fællesspisninger, en eventgruppe der står for at afholde nye arrangementer og Kend Vores Egn, der inviterer på guidede ture, er Symbs formål netop at bygge fællesskaber og skabe mere liv og aktivitet i lokalsamfundet.

Symb kunne også fejre sin tre års fødselsdag torsdag. Det markerede sekretariatsleder Louise Kolbjørn med en tale, hvor hun erindrede, hvordan Symb for tre år siden startede som en Facebookgruppe.

- På de tre år, er der kommet mange flere mennesker ind i folden, og der er plads til mange flere, sagde hun og spåede samtidig, at Symb om fem år vil være kendt og aktiv i hele kommunen og vil være blevet en stærkere spiller på både turisme- og bosætningsområdet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk