21. juni 2021
Der var optankning undervejs for løberne på de længere distancer. Her er en veltrænet løber, Asbjørn Thai Andersen, i gang med den lang 33-kilometersrute.
gallery icon

Se billedserie

Der var optankning undervejs for løberne på de længere distancer. Her er en veltrænet løber, Asbjørn Thai Andersen, i gang med den lang 33-kilometersrute.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Røsnæsløbet fik løberne ud i forårssolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Røsnæsløbet fik løberne ud i forårssolen
Opdateret 30. april 2021 kl. 14:28
Kalundborg - 30. april 2021 kl. 14:15
Af Aske Hald Knudstrup

Der var både heppekor, discomusik og ikke mindst ømme stænger til stede store bededag på Munkesøen Stadion, hvor Kalundborg IF afholdt Røsnæsløbet for 41. gang.

De 96 tilmeldte løbere var fordelt på 5, 16, 21 og 33 kilometers distancer. Grundet corona måtte løberne inddeles i grupper, og det var ikke tilladt at blive hængende alt for længe i målområdet.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men vi er også glade for bare at kunne afholde det, siger Per Østerby fra Kalundborg IF, som agerede indpisker i højttalerne.

Omkring halvdelen af løberne på den korte distance var børn, og her havde 9-årige August Asboe Christensen særlig opbakning med en fangruppe bestående af sine bedsteforældre og to femårige brødre.

- Det var virkelig sjovt, siger August, der var hurtigst af alle børn og ganske flot også femtehurtigst blandt de næsten 50 løbere på femkilometerruten - lige ti sekunder hurtigere end sin mor. Faren blev nummer to på 16-kilometerdistancen.

Sidste år blev Røsnæsløbet aflyst på grund af corona, og i år havde samme virus tvunget KIF til at have et loft på 100 deltagere, så der var sikret nødvendig afstand i forhold til restriktionerne.

- Vi kunne måske have været dobbelt så mange løbere normalt, når også vejret er så godt, siger Per Østerby.

Løberne var alligevel nok til at løfte støvet på løbebanen, da de satte i gang. Og med den stemning betyder det mindre, at løbet i år ikke giver overskud.

- Det giver nok et lille minus, men sådan er det, siger Per Østerby.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk