10. april 2020
Ibrahim er vild med butternut squash, mens Martin er mere lunken ved den gule frugt med det orange frugtkød. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Ibrahim er vild med butternut squash, mens Martin er mere lunken ved den gule frugt med det orange frugtkød. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Maddag i Eventyrhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Maddag i Eventyrhuset
Kalundborg - 12. september 2019 kl. 16:24
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg ved ba­re, hvordan man gør.

Fireårige Noah er sikker i sin sag, da han får stukket en kartoffel og en helt ny kartoffelskræller i hånden. Men det er alligevel sværere at skrælle kartofler end som så.

Det kan man se denne torsdag formiddag i børnehaven Eventyrhuset på Klosterparkvej i Kalundborg. Her er 14 børn med til at lave dagens måltid, der består af kartoffelsuppe med lækre toppings af butternut squash, persille med hvidløg og citron, ristede hvide bønner og ristet rugbrød.

Måltidet skal senere serveres for samtlige børn i Eventyrhuset og vuggestuen Toppen. Eventyrhuset er den eneste børnehave i Kalundborg med eget køkken, og det er derfor, at børnene i dag kan deltage i Maddag 2019.

Det er et nationalt koncept, hvor børn i institutioner over hele landet hjælper til med at få kartoffelsuppen gjort klar. Bag maddagen står en række organisationer, herunder FOA, Landbrug & Fødevarer, Miljø- og Fødevareministeriet og FOLA - Forældrenes Landsforening.

De ansatte i køkkenet har lige som i mange madprogrammer på tv snydt lidt og gjort suppen klar på forhånd.

- Vi skal skrælle 15 kilo kartofler, så børnene skulle have startet for 14 dage siden, hvis de skulle have nået det, siger kostfaglig leder Kirsten Herløv med et smil.

Bassel er den mest flittige. Han har virkelig fået tag på det med skrælningen og producerer den ene færdig­skrællede kartoffel efter den anden. For mange af de andre er det en lidt større udfordring. Men så er det godt, Kirsten Herløv kan underholde med at lade dem smage på en butternut squash.

Noah er meget præcis i sin vurdering af smagen:

- Jeg synes, den er lidt dårlig og lidt god, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk