27. september 2020
På Kristi Himmelfartsdag blev der for tredje år i træk arrangeret en særlig MC/Bikergudstjeneste i Aunsø Gamle Kirke i Gammel Svebølle.
gallery icon

Se billedserie

På Kristi Himmelfartsdag blev der for tredje år i træk arrangeret en særlig MC/Bikergudstjeneste i Aunsø Gamle Kirke i Gammel Svebølle.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: I kirke med vind i håret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: I kirke med vind i håret
Opdateret 30. maj 2019 kl. 15:57
Kalundborg - 30. maj 2019 kl. 14:30
Af Anna Egeris Karstoft

Normalt er det ikke iført motorcykeltøj fra top til tå, at folk møder op til gudstjeneste. Men det var det for fem herrer og en enkelt dames vedkommende, da der blev holdt MC/Bikergudsteneste i Aunsø Gamle Kirke på Kristi Himmelfartsdag.

Det er tredje år i træk, at bikergudstjenesten finder sted i den lille kirke, der ligger i smukke omgivelser ned til Avnsø i Gammel Svebølle. Ud over motorcyklisterne, der allerede ved 10-tiden var mødtes ved Svebølle Brugs for at køre samlet til Aunsø Gamle Kirke på motorcykel, var kirken fyldt op af øvrige kirkegængere.

Efter gudstjenesten havde en af motorcyklisterne, Niels Kristiansen, planlagt en udflugt til Munkholm for motorcyklisterne.

Det var også Niels Kristiansen, der fik idéen til arrangementet for tre år siden, da han så et billede på internettet fra et lignende arrangement i Nordsjælland og tænkte, at det kunne være spændende at lave noget lignende i Svebølle. Derfor tog han kontakt til sognepræst i Viskinge-Avnsø Sogn Sanne B. Kristensen.

- Jeg går normalt ikke i kirke, men jeg har min tro. Idéen er, at vi skal komme herned og prøve det her, fortæller Niels Kristiansen, der også tog initiativ til bikergudstjenesten, fordi han syntes, der manglede nogle arrangementer i Svebølle.

Motorcyklisterne er alle pensionerede og mødes hver anden torsdag i vinterhalvåret for at snakke om, hvor de hver især er kørt hen på motorcykel i løbet af sommeren.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk