13. august 2020
Forsvarer Rasmus Paludan var stærkt kritisk overfor politiets efterforskning i sagen om vanrøgt af 15 hunde fra Eskebjerg. Foto: Jens Wollesen
Forsvarer Rasmus Paludan var stærkt kritisk overfor politiets efterforskning i sagen om vanrøgt af 15 hunde fra Eskebjerg. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sag om mishandling af hunde: Rasmus Paludan kaldte anklager for Komiske Ali

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sag om mishandling af hunde: Rasmus Paludan kaldte anklager for Komiske Ali
Kalundborg - 09. december 2019 kl. 12:06
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rasmus Paludan lagde ikke fingrene i mellem i sin procedure ved Retten i Holbæk mandag formiddag.

Her var han forsvarer for en 58-årig kvinde, der er tiltalt for grov, uansvarlig behandling af 15 hunde på en adresse i Eskebjerg.

arrow Læs også: Dyrenes Beskyttelse: Vil have hårdere straffe i dyresager

Anklageren havde i sin procedure forlangt den 58-årige kvinde straffet med ubetinget fængsel i ikke under tre måneder, men den påstand havde Rasmus Paludan intet til overs for.

- Jeg skal påstå min klient frifundet i det ikke erkendte omfang, og det gør jeg med ro i sindet, for hvis det er en retfærdig domstol, så kan hun kun blive frifundet. Efter dagens retsmøde, så fremstår anklageren som Komiske Ali, sagde Rasmus Paludan.

Forsvareren hæftede sig især ved et vidneudsagn afgivet af den 58-årige tiltaltes halvbror mandag. Vidnet havde egentlig nægtet at udtale sig med henvisning til at han er i familie med tiltalte, men retten havde med baggrund i at manden var et centralt vidne besluttet at han alligevel skulle vidne.

- Retten har selv afsagt kendelse om, at vidnets forklaring er af afgørende betydning for sagen. Den kendelse tager jeg imod med kyshånd. Han sagde godt nok ikke meget, men han bekræftede at han havde ansvaret for at passe hundene. Anklageren skulle bevise min klient havde ansvaret for hundene. Han har ikke løftet den bevisbyrde. Derfor må min klient frifindes, sagde Rasmus Paludan, der også skarpt kritiserede politiets efterforskning af sagen.

- Politiets efterforskning har været forfærdelig. På standens vegne skammer mig mere over, at der har været en så lemfældig efterforskning, og at en privat organisation som Dyrenes Beskyttelse på den måde inddrages i efterforskningen. Man har opbygget et luftkastel ud af stort set ingenting, sagde forsvareren.

Der bliver afsagt dom i sagen den 16. december.

arrow 58-årig kvinde har fået dom i sag om slem dyremishandling
16. december 2019 kl. 14:14 Opdateret: kl. 15:27
arrow Tandlæge afviser anklage om terpentinvask af hunde
05. december 2019 kl. 12:09 Opdateret: kl. 12:10
arrow Dyremishandlingssag fra Eskebjerg udskudt igen
15. oktober 2019 kl. 04:57 Opdateret: kl. 15:08
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk