21. januar 2019
Kalundborg Provsti stod for en flot fællesgudstjeneste mandag.
gallery icon

Se billedserie

Kalundborg Provsti stod for en flot fællesgudstjeneste mandag.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sæt sind i brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sæt sind i brand
Opdateret 22. maj 2018 kl. 08:15
Kalundborg - 21. maj 2018 kl. 15:42
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var stor opbakning fra Kalundborg Provsti til den fælles gudstjeneste mandag på Amfi-scenen i Bregninge, hvor der var mødt cirka 200 op til arrangementet, der havde fokus på ild som tema. Ild, som både er menneskets bedste ven og værste fjende, som Årby-præsten Helga Tidemann Jensen omtalte den.

På programmet var der salmer og salmedans, hvor alle kom op at stå, for her skal man både bevæge ben og arme, mens man synger. Det blev de fremmødte instrueret i trin for trin, og det endte med at hænge godt sammen, og det blev der klappet af.

Temaet var ild, »fordi Gud brænder for os og fordi et af Helligåndens billeder er de tunger af ild, disciplene fik pinsedag - da de gav Guds Ord videre på alverdens sprog. Så tænd ild! Sæt sind i brand! Brænd for Gud og for næsten«, lød det, og ilden var billedet på pinsens budskab, som alle de deltagende kirker var være med til at formidle.

Dagen begyndte med pilgrimsvandring i naturen omkring Amfi, hvor deltagerne gjorde flere stop undervejs, hvor man fik noget med på vejen at reflektere over.

Efter »missionsbefalingen« og prædiken var der opvisning i tango, hvor Therese Lisiux sang, mens et par, Maria Jose Grattarola og Per Hansen, dansede den temperamentsfulde dans.

Så var der fællessalme, nadver, velsignelse og så endnu en fællessalme før afrundingen på fællesgudstjenesten i Amfi.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk