22. januar 2018
Det er tydeligt, at hovedparten af Avista Oils produktionsudstyr nu er det rene skrot efter storbranden mandag, som raserede virksomhedens raffinaderi på Juelsmindevej i Kalundborg. Foto: Thomas Rye
gallery icon

Se billedserie

Det er tydeligt, at hovedparten af Avista Oils produktionsudstyr nu er det rene skrot efter storbranden mandag, som raserede virksomhedens raffinaderi på Juelsmindevej i Kalundborg. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så hårdt blev Avista Oil ramt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så hårdt blev Avista Oil ramt
Kalundborg - 26. juli 2017 kl. 12:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborg: I dag går rigspolitiets teknikere i gang med at forsøge at finde årsagen til, at Avista Oils raffinaderi i Kalundborg blev raseret af en eksplosionsbrand mandag.

arrow Læs også: Avista-direktør opmuntret over brandårsag

Alarmen om brand hos Avista Oil på Juelsmindevej i Kalundborg indgik klokken 08.38 mandag, og kort efter var olievirksomheden ramt af en meget voldsom brand.

Branden udviklede sig i ekstrem retning med eksplosionernes hule drøn, en høj orangerød ildsøjle og en enorm, sort røgsøjle øverst. Siden branden har politiet ventet på, at brandstedet skulle afkøles, så de tekniske undersøgelser på brandstedet kan gå i gang.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at i dag går rigspolitiets teknikere i gang med at lede imellem ødelagt produktionsudstyr efter en forklaring på, hvorfor det gik så galt mandag morgen, hvor branden og røgen medførte trafikpropper på flere nærliggende veje, endda også på Holbæk-motorvejen.

Storbranden viste, at Vestsjællands Brandvæsen - i dette tilfælde i godt samarbejde med to Svitzer-slæbebåde med vandkanoner - var opgaven voksen med indsættelse af 15 brandbiler og op mod 60 mand.

Det overtændte raffinaderi blev bekæmpet så effektivt med vand, at den højdramatiske situation hurtigt kom ud af »det røde felt«.

arrow Teknisk fejl skyld i storbrand
16. oktober 2017 kl. 16:23 Opdateret: kl. 16:27
arrow Brandårsagen er stadig ikke kendt
26. september 2017 kl. 18:11 Opdateret: kl. 13:04
arrow Brand hos Statoil udløste stor-alarm
12. september 2017 kl. 17:33 Opdateret: kl. 17:33
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk