19. maj 2019
I alt 100 fakler blev delt ud og tændt i Kalundborg Havnepark, da der blev sat lys på masterne på Gisseløre. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

I alt 100 fakler blev delt ud og tændt i Kalundborg Havnepark, da der blev sat lys på masterne på Gisseløre. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så blev der lys på Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så blev der lys på Kalundborg
Kalundborg - 28. september 2018 kl. 22:01
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere borgere havde allerede set de to 102 meter høje radiomaster på Gisseløre være tændt i denne uge, men fredag aften skete det officielt.

Takket været støtte fra Bent O. Jørgenens Fond har gruppen Lys på Kalundborg kunnet opsætte seks kraftige projektører, der er placeret for foden af de trebende master. Projektørerne kan lyse i forskellige farver, og det hele fjernstyres fra en computer.

100 fakler blev delt ud, og de blev tændt. Blæsten fik gnisterne til flyve rundt om de mange fremmødte i havneparken, som repræsenterede både unge og gamle.

Først holdt borgmester Martin Damm en tale.

- Det er imponerende at så mange er kommet i dag, hvor vi skal have tændt vartegn for Kalundborg, sagde borgmesteren.

Herefter var det formand for Lys På Kalundborg, Per Junges tur.

- Jeg er super stolt og også en smule spændt over. at vi snart skal have lys på masterne. Første del af Lys på Kalundborg, sagde han.

Fondsejer Bent O. Jørgensen fik æren af at tænde lyset i de to master, og der blev talt ned fra fem. Det hele kunne ses live på storskærmen i havneparken.

En mast blev ret hurtigt oplyst, men der gik en del sekunder, inden der også var lys på nummer to. På storskærmen lignede de de to master små Eiffeltårne.

Herefter gik fakkeloptoget hen til Solskinspladsen i Kalundborg. Her kunne faklerne veksles til en slikpose hos svømmeklubben og der kunne shoppes i butikkerne, hvor der var aftenåbent.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk