21. september 2019
Tim Dinesen (venstre) og Jonas Reffelt har begge været i praktik. De synes begge, at det er sjovere at være i praktik fremfor i  klasselokalet. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Tim Dinesen (venstre) og Jonas Reffelt har begge været i praktik. De synes begge, at det er sjovere at være i praktik fremfor i klasselokalet. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: STU-elev: - Praktik er federe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STU-elev: - Praktik er federe
Kalundborg - 25. april 2019 kl. 08:24
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

17-årige Tim Dinesen var før påskeferien tre dage i praktik hos Bech Menswear i Kalundborg, og det var så god en oplevelse, at han gerne vil derhen i praktik i igen.

- Det var lidt federe end at gå i skole og have dansk og matematik. Jeg har fundet noget, som jeg er god til, siger Tim Dinesen, som interesserer sig meget for tøj.

I butikken skulle han tjekke, om det var de rigtige varer, som butikken have fået, og han hængte tøj på bøjler og lagde tøj sammen.

Flere lokale nyheder - få nyhedsbrevet

- De viste hvordan, jeg skulle gøre, og så var jeg ret hurtig til at lære det, siger han.

Tim Dinesen fik en bluse fra Bech Menswear, som tak for hjælpen, og han har blusen på under interviewet.

Han går på andet år på Kathøj Svallerup Skoles STU afdeling i Kalundborg, som ligger på 1. sal i Elmegade over Fri Bikeshop. STU (særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse) er for unge, som har mentale og sociale udfordringer, som gør de ikke kan gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse. Det kan være angst, autisme eller ADHD.

18-årige Jonas Reffelt er også i gang med sit andet år på STU, og han var i praktik tre forskellige steder, nemlig i Netto, Kalundborg Medborgerhus og Maxi Zoo.

Det sidste sted synes Jonas Reffelt var sjovest. Her hjalp han blandt andet med få sat dyrefoder på plads.

- Jeg er glad for dyr, og jeg har selv fire voksne katte, to killiger og to hunde, fortæller han.

Han er glad for at komme praktik, hvor der sker lidt mere.

- Jeg skal aldrig have kontorarbejde, siger han.

Praktikken på STU ligger nu fast i årshjulet, så eleverne ved allerede fra skolestart, at der er praktik i foråret. 14 ud af de 16 elever har været i praktik i år, hvilket er flere end normalt.

- Firmaerne har virkelig været åbne og super søde, så det har været overraskende let af finde praktiksteder, siger Anne Strunge, som er pædagog.

Første dag i praktikugen går på forberedelse. Derefter er eleverne tre dage i praktik. Fredag bruges til evaluering, hvor eleverne blandt andet kan give praktikstederne karakterer fra 0 til 10.

Både Bech Menswear og Maxi Zoo har fået 10 af henholdsvis Tim Dinesen og Jonas Reffelt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk