13. maj 2021
Den BASF-ejede Pronova-fabrik i Kalundborg, hvor der stadig er lidt aktivitet, selv om fabrikken er midlertidigt lukket.
gallery icon

Se billedserie

Den BASF-ejede Pronova-fabrik i Kalundborg, hvor der stadig er lidt aktivitet, selv om fabrikken er midlertidigt lukket.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rygte om genåbning af lukket fabrik aflives

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rygte om genåbning af lukket fabrik aflives
Opdateret 21. oktober 2015 kl. 16:01
Kalundborg - 21. oktober 2015 kl. 08:52
Af Ulrik Reimann

Den kun let brugte og næsten to milliarder kroner dyre fabrik, som Pronova Biopharma lod opføre på havnen i Kalundborg, er ikke tæt på at genåbne, som vedholdende rygter i Kalundborg ellers har ment at vide. Rygterne har Nordvestnyt hørt fra tidligere Pronova-ansatte og en person centralt placeret i Kalundborgs erhvervsliv.

- Det er desværre ikke rigtigt, at en genåbning er tæt på. Men jeg kan godt forstå, hvordan rygtet er opstået, fortæller Carsten Hjorth, der ledede fabrikken op til, at den blev puttet i »mølpose«.

Carsten Hjorth fortæller, at der stadig er lidt aktivitet i den midlertidigt lukkede fabrik med it, overvågning, og der er også et mindre varmeforbrug og et mindre vandforbrug, og derfor er der af og til kontakt fra Pronova-side til Kalundborg Forsyning.

Netop denne kontakt til forsyningen gav nogle tidligere medarbejdere den opfattelse, at fabrikken snart skulle producere det omega 3-holdige lægemiddel baseret på fiskeolie igen.

Fabrikkens ophold i mølposen var ifølge Pronovas ejer, BASF, for en periode på et par år, hvorefter man vil se på forholdene og vurdere, om fabrikken skal op at køre igen i Kalundborg. Det var ved årsskiftet 2014/2015, at fabrikkens midlertidige lukning blev gennemført.

Nordvestnyt har også fået en melding fra pressemedarbejder i BASF, Laila Hopen, som i sin ferie svarede afkræftende på Nordvestnyts spørgsmål om Pronova-genåbning:

- Der er ingen ændringer, siden vi talte sammen sidst, skriver hun.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk