
Selvom vi har oplevet en lun vinter, er der blevet saltet betydeligt mere end ved en gennemsnitlig vinter - og det udsætter biler for rustangreb.
Vejsalt kan forårsage rust, tæring og korrosion, men ikke i sig selv.
Det er i kombination med fugt, det bliver rigtig farligt for bilerne. Faktisk øger denne kombination risikoen for rustangreb med 25 pct.
- Alle dele på bilen, der kan komme i kontakt med salt, er i farezonen. Det er især undervognen, karosseriet og de mekaniske dele på bilen, som risikerer rustangreb. Dette betyder at bremser, hjulophæng og elektronik, som alle er ekstremt vigtige for sikkerheden, er udsatte.
- Benyt derfor muligheden til at få bilen rusttjekket, når vi holder åbent hus i weekenden den 17.-18. marts fra kl. 10-15. Her har man mulighed for at få et gratis rusttjek af bilen, samt 20 pct. rabat ved bestilling af en rustbehandling, oplyser Kasper Andersen, indehaver af Vestsjællands Antirust Center i Ubby, som er et Dinitrol Center.
Med milde temperaturer og derved også stigende luftfugtighed over det meste af vinteren, er vejsalten for alvor aggressiv i forårsmånederne og kan derfor forårsage alvorlige rustskader på bilen.
Derfor er det vigtigt at få efterset undervognen for rust netop nu.
- En kvalitets rustbeskyttelse fra Dinitrol sikrer tryghed for en sikker bil med en sund økonomi i mange år ud i fremtiden, siger Kasper Andersen.
Det fugtige danske klima gør, at alle biler i Danmark ruster hele året rundt. Allerede i bilens første leveår gnaver rusten i hulrum, på vognbunden, ved samlinger og de mekaniske dele.
Salt og forurening forstærker rustdannelsen, derfor skal biler rustbeskyttes, så snart de lander på den danske asfalt. Nye biler er sjældent tilstrækkeligt rustbeskyttet til at kunne modstå det danske klima.
- En løbende rustbeskyttelse sikrer ikke kun bilens pladedele og vognbund mod rust. Det sikrer også en række vitale, sikkerhedsmæssige dele som eksempelvis bremserør, hjulophæng, styreforbindelser, benzinrør m.m. En godkendt rustbeskyttelse er derfor afgørende for, at man kører rundt i en sikker bil. Og selv om bilen er galvaniseret, så ruster den i samlingerne, forklarer Kasper Andersen.
Han fortæller videre, at arbejdet med rustbeskyttelse ikke er blevet lettere efter at mange biler nu benytter plast, for at gøre køretøjet lettere, så den bruger mindre brændstof.
Disse plastdele skal alle afmonteres, inden man sprøjter bilen med det rustbeskyttende middel.
Kasper Andersen holder en konkurrence mellem dem, der dukker op til åbent hus-arrangementet i den kommende weekend. Her kan man vinde en gratis rustbeskyttelse.
Dinitrol er, som den eneste landsdækkende kæde, kontrolleret og godkendt af Teknologisk Instituts omfattende og uvildige kontrolordning.
Det garanterer en rustbeskyttelse af højeste kvalitet.
Teknologisk Institut gennemgår alle Dinitrol Centre i hele landet ved uanmeldte stikprøvekontroller, hvor Teknologisk Instituts medarbejdere kontrollerer alle bilens hulrum og vanger for at se om undervognen har været skilt ad og om rustbehandlingen lever op til Dinitrols høje standard.
Teknologisk Institut anbefaler at rustbeskytte biler fra helt nye, da dette øger bilens levetid i mange år.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her