23. april 2019
Biblioteket i Kalundborg er lukket på ubestemt tid. Rotter har indtaget bygningen. Foto: Susanne Uhre-Prahl
Biblioteket i Kalundborg er lukket på ubestemt tid. Rotter har indtaget bygningen. Foto: Susanne Uhre-Prahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rotter lukker hele biblioteket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rotter lukker hele biblioteket
Kalundborg - 11. oktober 2018 kl. 11:52
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hele biblioteket i Kalundborg er lukket på ubestemt tid, fordi der er konstateret rotter i hele bygningen på Klostertorvet.

arrow Læs også: Biblioteket lukket ned af rotter: Delvist åbent igen

I tirsdags blev man nødt til at lukke børneafdelingen, fordi der var set en rotte i forbindelse med morgenrengøringen, men yderligere undersøgelser har vist, at også voksenafdelingen er inficeret af de uønskede gnavere. Der er således fundet ekskrementer i både børne- og voksenafdelingen.

Henover wekeenden vil man undersøge omfanget af rotteangrebet, men det ser ikke lovende ud, fortæller biblioteksleder Karen Olsen.

- Det kom absolut bag på os, at det også stod så slemt til i voksenafdelingen, og vi er selvfølgelig rigtig kede af situationen. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvornår vi åbner op igen,men vi må nok forvente, at der kan gå et stykke tid, siger Karen Olsen, der i morgen skal have møder med fagpersoner, der kan vurdere, hvilken indsats der skal sættes i værk både i forhold til at sætte en stopper for rotterne og få desinficeret inventaret.

- Det er træls og slet ikke optimalt i forhold til, at vi står lige foran efterårsferein, hvor vi traditionelt har rigtig mange besøgende, siger bibliotekslederen, der dog forsikrer, at efterårsferiens arrangementer ikke er aflyst.

Flere af arrangementerne var i forvejen lagt uden for huset, mens resten flyttes til andre lokationer. Hvor det er, vil fremgå af bibliotekets hjemmeside.

Det vil også fortsat være muligt at aflevere og hente bestilte materialer hjem, idet man hurtigst muligt vil etablere en udlånsstation et andet sted i byen.

- Men det skal vi også lige have på plads, før vi kan sige, hvor det bliver, lyder det fra Karen Olsen.

arrow Rottefund lukker børnebibliotek
09. oktober 2018 kl. 13:53 Opdateret: kl. 14:08

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk