21. august 2019
- Jeg regner med et økonomisk break-even for min vingård om tre til fem år med en årlig produktion på mellem 3500 og 4000 flasker, siger Carl F. Stub Trock fra Stub Vingaard. De tre øvrige Røsnæs-vingårde er Dyrehøj Vingaard, Barfodvin og Røsnæs Vingård.
gallery icon

Se billedserie

- Jeg regner med et økonomisk break-even for min vingård om tre til fem år med en årlig produktion på mellem 3500 og 4000 flasker, siger Carl F. Stub Trock fra Stub Vingaard. De tre øvrige Røsnæs-vingårde er Dyrehøj Vingaard, Barfodvin og Røsnæs Vingård.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røsnæs-vingård nr. fire godt på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røsnæs-vingård nr. fire godt på vej
Kalundborg - 12. september 2018 kl. 05:56
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Røsnæs er allerede i dag Danmarks største vindistrikt og dækker cirka 20 procent af det kommercielle, danske vinsalg. Og den andel kan være stigende, mener indehaveren af den fjerde og nyeste vingård på Røsnæs, Stub Vingaard, Carl F. Stub Trock. Han tror, at der vil komme flere vingårde på Røsnæs:

- Røsnæs er et helt unikt sted med et næsten sydlandsk klima, især på de sydvendte skråninger. Jorden er rigtig god, let og sandet i toppen og ler længere nede, som holder på vandet. Det er også rigtig godt, at Røsnæs får mindre regn og mere sol end gennemsnitligt herhjemme. Vinstokkene skal nemlig ikke stå og soppe i vand; de trives bedst med varme, siger Carl F. Stub Trock, som oplever en enorm interesse for dansk vin.

Stub Vingaard er målt i vinstokke den næstmindste Røsnæs-vingård. Der blev i foråret 2017 plantet 2000 i en tidligere hestefold tæt på Røsnæsvej, og i foråret 2018 blev der plantet andre 2000 vinstokke på en både smuk og stærkt skrånende mark mod syd, der i den laveste ende kun er 50 meter fra vandet i Kalundborg Fjord.

På Skambækgårdens jorder ligger der et vandtårn, og lige mod syd er der et helt perfekt areal til vindyrkning - som ikke må bruges, fordi der er sjældne planter, som er fredet, nævner Carl F. Stub Trock, som dog også har et andet velegnet areal, hvor det er muligt at plante yderligere 1000-1200 vinstokke.

Indehaveren af Stub Vingaard har altid været glad for god vin, som er vin med fylde, saft og kraft, og Carl F. Stub Trock, som er 63 år, glæder sig meget til at få sin egen vin på flaske.

De første vinstokke bærer allerede druer, som skal høstes inden for de kommende 14 dage, og druernes sukkerindhold bliver tjekket regelmæssigt. Stub Vingaard-høsten i år er dog for lille til at starte en vinproduktion op på, og i 2019 regnes der med den første rigtige høst, skal skal munde ud i mellem 3500 og 4000 flasker hvidvin, mousserende vin og rosé. Sorterne, som Stub Vingaard satser på, er Solaris, Rondo og Johanniter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk