20. oktober 2018
Annika Lynbech har boet i Kalundborg i et år, hvorfra hun har pendlet til København hver dag for at færdiggøre sit præstestudie.
gallery icon

Se billedserie

Annika Lynbech har boet i Kalundborg i et år, hvorfra hun har pendlet til København hver dag for at færdiggøre sit præstestudie.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røsnæs fik sin nye præst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røsnæs fik sin nye præst
Kalundborg - 07. januar 2018 kl. 20:32
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På onsdag tager Røsnæs Pastorats normale præst Ernest Walther Andersen til Estland for at fungere som feltpræst for de danske soldater fra Gardehusarregimentets 1. bataljon, der er en del af den NATO-styrke under britisk ledelse, der skal modvirke yderligere russisk aggression i Østeuropa.

Imens skal prædikestolen på Røsnæs selvfølgelig ikke stå tom, og derfor er 29-årige Annika Lynbech, som netop er blevet ordineret som præst, blevet ansat frem til september.

Søndag eftermiddag blev hun indsat som sognepræst i en fyldt Røsnæs Kirke, og da Kalundborg Provstis provst Jørn Noe var på ferie, var det provst Ulla Thorbjørn Hansen fra Slagelse, der fik fornøjelsen af at stå for indsættelsen af den unge, nye præst.

Fra den flotte søndagssol udenfor kirken gik de to forrest i procession gennem våbenhuset og ind i skibet efterfulgt af andre af provstiets præster, menighedsrådsformand Elisabeth Torkelund og de lokale FDF-spejdere.

Ved indsættelsen lagde provsten i sine ord blandt andet vægt på at huske det »usynlige« præstearbejde, der ikke handler om dåb, bryllupper og begravelser, men mere om at være nærværende og snakke med folk - og også være lydhør over for dem, man som præst møder på sin vej.

Dagens tekst var »Lad de små børn komme til mig«, og efter prædiken, salmer, altergang og velsignelse, kunne den nye præst invitere hele sin flok af sognebørn til et glas festlige bobler i sognehuset Stalden ved siden af kirken.

Læs mere om den nye sognepræst i Nordvestnyt mandag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk