23. oktober 2020
Der bliver alligevel bygget en cykelsti til Røsnæs trods afslag på støtte. Foto: Peter Andersen
Der bliver alligevel bygget en cykelsti til Røsnæs trods afslag på støtte. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røsnæs får sin cykelsti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røsnæs får sin cykelsti
Kalundborg - 24. januar 2018 kl. 10:04
Af Thomas Rye

Venstre, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre har besluttet at bygge en cykelsti til Røsnæs på trods af afslag på statsligt tilskud til projektet.

- Vi har jo allerede afsat de 12 millioner kroner på budgettet til en cykelsti, og alle er enige om, at det er et rigtig godt projekt både for trafiksikkerheden og for turismen. Det ville være ærgeligt at opgive ideen blot fordi den ikke kan finde opbakning på Christiansborg, siger borgmester Martin Damm (V) der fortsætter:

- Venstre, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre er derfor blevet enige om, at vi sætter gang i projektet, og så må vi over de kommende år finde de penge vi mangler til cykelstien, siger han.

Formand for Røsnæs Udvikling- og Beboerforening Troels Birk Kristoffersen er svært begejstret for nyheden.

- Det er den bedste nyhed, jeg har fået meget længe. Det her en stor gevinst ikke bare for Røsnæs, men for hele kalundborgområdet. Jeg synes det er rigtig flot, at der er et flertal i Kommunalbestyrelsen for cykelstien trods afslaget, og jeg håber at cykelstien får opbakning fra resten af kommunens politiske partier, siger formanden.

- Røsnæs bliver mere tilgængeligt for børnefamilier og motionister som vil ud og besøge naturrummet, fyret eller nogle af Røsnæs andre attraktioner. Samtidig kan en cykelsti kun understøtte den gode udvikling, som Røsnæs Friskole allerede er inde i, mener Troels Birk Kristoffersen.

Cykelstien skal gå fra Nyrupvej til Ulstrup og bliver på godt fire kilometer. Den samlede pris for cykelstien forventes at løbe op i 17,2 millioner kroner. Kalundborg Kommune havde søgt om en tilskudsandel på 40 procent af udgiften svarende til 6.876.000 kroner.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk