16. juni 2019
Til næste møde skal politikerne præsenteres for nogle mere konkrete løsningsmodeller om røgfri miljøer. Foto: Anders Ole Olsen
Til næste møde skal politikerne præsenteres for nogle mere konkrete løsningsmodeller om røgfri miljøer. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: © Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røgfri arbejdstid til debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røgfri arbejdstid til debat
Kalundborg - 18. januar 2019 kl. 07:01
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

23 procent i Kalundborg Kommune ryger dagligt, viser Sundhedsprofilen fra 2017, og det vil sige, at der rent faktisk er sket en stigning fra 2013, hvor det var 20 procent, som røg dagligt.

På ældre- og sundhedsudvalgets seneste møde skulle medlemmerne drøfte en styrkelse af indsatsen på tobaksområdet.

- Vi havde en lang diskussion. Der er flere unge mennesker som begynder at ryge, og det en kæmpe udfordring, at vi ikke har fået knækket kurven på antallet af rygere, siger Peter Jacobsen (DF), formand for ældre- og sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune.

På mødet deltog forhandlingschef Henning Hornekær fra Gladsaxe Kommune, som skulle fortælle om Gladsaxes Kommunes erfaringer med at indføre røgfri arbejdstid 1. januar 2015 og røgfri skoletid ved skolestart 2017.

Lisbeth Østergaard fra Kræftens Bekæmpelse deltog også.

Hun har arbejdet med tobaksforebyggelse i en årrække, og hun fortalte om erfaringerne med indførelse af røgfri miljøer og andre mulige indsatser i forhold til forebyggelse af rygning blandt børn og unge.

- Vi skal have medarbejderne med på idéen, for at det kan lykkes, siger Peter Jacobsen.

Udvalget har nu bedt administrationen om at komme med nogle konkrete løsningsmodeller, som politikerne kan kigge på til næste udvalgsmøde.

- Vi går jo efter den positive tilgang. Der skal ikke peges fingre eller være sure miner. Men vi ligger tungt i Kalundborg Kommune med en høj procentdel rygere, så vi skal gøre noget, siger Peter Jacobsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk