15. december 2019
I denne uge har Humlebækgaard Rideskole i samarbejde med Kalundborg Uhgdomsskole holdt to ridelejre for børn. Foto: Maria Krøyer Reese
gallery icon

Se billedserie

I denne uge har Humlebækgaard Rideskole i samarbejde med Kalundborg Uhgdomsskole holdt to ridelejre for børn. Foto: Maria Krøyer Reese
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ridelejr er et sommerhit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ridelejr er et sommerhit
Kalundborg - 18. juli 2019 kl. 10:12
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag formiddag mødtes 25 piger fra hele Kalundborg Kommune på Humlebækgaard Rideskole. Pigerne skulle bruge et helt døgn af deres sommerferie på heste og hygge på rideskolen.

Det er fjerde år, at Humlebækgaard Rideskole holder ridelejr i samarbejde med Kalundborg Ungdomsskole. I år har man endda valgt at udvide med en ekstra lejr, da børnene står i kø for at holde sommerferie med rideskolens heste.

- Næsten alle vores deltagere er piger. Vi havde en enkelt dreng med på vores første ridelejr, men det var en undtagelse. Folk ser stadig i høj grad ridning som en pigesport, siger Anja Carlsen, der er indehaver af rideskolen.

Blandt pigerne er der både nybegyndere og mere erfarne ryttere.

- Cirka halvdelen af børnene har ikke prøvet at ride før. Det er ret fantastisk at se dem med store øjne, når de første gang møder en hest. Vi deler dem op parvis, og hvert par får en hest sammen. Så kan de mere erfarne ryttere hjælpe nybegynderne.

14-årige Marie deltager i år på Humlebækgaards ridelejr for tredje år i træk.

- Jeg glæder mig hvert år. Denne gang rider jeg på en frieser-hest. Det er en meget flot hest, men også anderledes at ride på, fordi den løfter benene meget højt, fortæller hun.

Udover at ride lærer børnene også at passe og strigle deres hest, de kører i hestevogn, og om aftenen skal de prøve voltigering, der er en form for akrobatik, som laves på ryggen af en hest.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk