24. juli 2019
Troels Frandsen i gang med at hælde træpiller på en af ovnene i udstillingen.                                         Fotos: Jørn Nymand
gallery icon

Se billedserie

Troels Frandsen i gang med at hælde træpiller på en af ovnene i udstillingen. Fotos: Jørn Nymand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ren og billig varme med en træpilleovn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ren og billig varme med en træpilleovn
Opdateret 20. februar 2019 kl. 09:02
Kalundborg - 18. februar 2019 kl. 08:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Går man og overvejer, om det er en god idé at skifte den dyre opvarmningskilde ud med en funktionel, støjsvag og besparende pilleovn, så er det nu, det virkelig kan betale sig.

Det er handelsvirksomheden Faurkilde.dk på Bjergstedvej 19 i Faurbo ved Snertinge, som er på banen med det gode tilbud, og der er mulighed for at komme og se nærmere på udvalget af træpilleovne, når Faurkilde.dk holder åbent hus på lørdag den 23. februar fra kl. 8-16.

- Vi giver 2.000 kroner i rabat på vores træpilleovne i marts, fortæller Troels Frandsen, der er autoriseret pilleovnsmontør hos Faurkilde.dk.

Han har været på flere kurser hos den italienske producent af pilleovnene, så han kender alt til opbygningen og driften af ovnene. Italien er i øvrigt det land, der producerer og sælger flest træpilleovne.

- Og når man køber en træpilleovn hos os, så leverer vi den naturligvis, vi installerer den og fortæller køberen, hvordan den fungerer. Og vi kører naturligvis ikke før ovnen fungerer, lover Troels Frandsen.

Han sammenligner træpilleovnene med et flot møbel i stuen.

- Vores træpilleovne er støjsvage, de kan styres fra en smartphone, de skaber hygge og varme i boligen, og så er det miljøvenlig opvarmning, fortæller Troels Frandsen.

Træpillerne kan man naturligvis også købe hos Faurkilde.dk. Det er svenske kvalitetspiller, som handelsvirksomheden også sælger engros til bl.a. byggemarkeder.

Ekstra gevinst
Har man har en gammel brændeovn fra 1994 eller før, kan man få et tilskud, hvis man bruger skrotningsordningen. Det er Regeringen og Dansk Folkeparti, som i finanslovsaftalen for 2019 blevet enige om at genindføre skrotpræmien for gamle brændeovne. Ordningen trådte i kraft 4. februar og gælder frem til og med 31. december 2020.

Ordningen går ud på, at man får en skattefri godtgørelse på 2.215 kroner for at skrotte de ældre brændeovne. Der er afsat 30 millioner kroner i 2019 og 16 millioner kroner i 2020. Det er Miljøstyrelsen, der står bag effektueringen af skrotpræmien. Skorstensfejeren skal dog have 215 kr. for at bekræfte skrotningen, og derfor får man reelt 2.000 kr. i hånden.

Den genindførte skrotningsordning skal sætte mere gang i udskiftningen af de ældste og mest forurenende brændeovne og mindske den sundhedsskadelige del af luftforureningen og de gener, det kan give andre, hvis naboen ikke fyrer godt nok

Mange gamle brændeovne
Det er ikke første gang, at boligejerne har fået økonomisk hjælp til udskiftning af ældre brændeovne.

Fra november 2015 og frem til udgangen af 2016 fik boligejere på samme måde 2.000 kr. ved at udskifte en gammel. Dengang blev ca. 20.000 brændeovne skiftet, hvilket ifølge Teknologisk Institut resulterer i en reduktion af udledte partikler på 400 ton om året.

Energistyrelsens rapport om brændeforbrug fra 2015 viser, at der fortsat er 150.000 brændeovne tilbage fra før 1990.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk