18. september 2021
I denne uge genoptog Vor Frue Kirke Sogn en mangeårig tradition med at holde mini-café i haven bag Kirkeladen. Foto: Thomas Rye
gallery icon

Se billedserie

I denne uge genoptog Vor Frue Kirke Sogn en mangeårig tradition med at holde mini-café i haven bag Kirkeladen. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ren hygge ved Vor Frue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ren hygge ved Vor Frue
Kalundborg - 23. juli 2021 kl. 18:32
Af Thomas Rye

Caféen er åbent færre dage end normalt, og de frivillige er ekstra omhyggelige med hygiejne og sikkerhedsforanstaltninger for at forebygge risikoen for Coronasmitte, men ellers er Vor Frue Kirkes minicafé tilbage fuldstændigt som den plejer.

- Det er fantastisk at kunne samles igen. Det er ren hygge, og vi var ikke i tvivl om, at vi måtte tage ideen op igen i år, siger formand for menighedsrådet ved Vor Frue Sogn Søren Juul.

Traditionen med mini-caféer ved Vor Frue Kirke i Kalundborg rækker rigtig langt tilbage i tiden. De første caféer blev holdt helt tilbage i 1990'erne. Sidste år måtte man dog aflyse på grund af Coronakrisen, så meget desto større er gensynsglæden i år.

- Mange af vores gæster vender tilbage år efter år, og flere af de frivillige møder da også op gang på gang, fordi de ved at de møder mange søde mennesker i løbet af ugen o fordi vi hygger os godt sammen, siger Søren Juul.

Mini-caféen er centreret omkring Kirkeladen o den tilhørende have. I Kirkeladen sælges der kaffe, sandwich og sodavand, i haven er der hygge og nogle gange levende musik og dagligt er der rundvisninger i Vor Frue Kirke og klokketårnet.

- Overskuddet fra mini-caféen går ubeskåret til menighedsplejen. Pengene bruges især til jul for ensomme og til julekurve. Men de bruges også til andre aktiviteter for trængende, fortæller Søren Juul.

Årets mini-café slutter i år søndag med en sommerkoncert med cellist Morten Zeuthen og pianist Amalia Malling. Koncerten starter klokken 13.00.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk