16. juni 2021
Rektor Peter Abildgaard Andersen fulgte nogle af de nye studenter på vej fredag. Foto: Mie Neel
Rektor Peter Abildgaard Andersen fulgte nogle af de nye studenter på vej fredag. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rektor vil have styr på studenterkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Rektor vil have styr på studenterkørsel
Opdateret 02. juli 2020 kl. 10:42
Kalundborg - 02. juli 2020 kl. 05:54
Af Thomas Rye

På Kalundborg Gymnasium ønsker man at forebygge en gentagelse af fredagens begivenheder, hvor flere studentervogne ikke fik lov til at køre eksamenskørsel.

Rektor Peter Abildgaard Andersen håber at kunne forhindre en gentagelse af den uheldige start, som fredagens studenterkørsel fik. Flere af studentervognene fik i første omgang ikke lov til at køre, da politiet vurderede, at der var problemer med sikkerheden.

- Der gik over halvanden time, før de sidste hold studenter kom afsted, og det skete kun, fordi deres forældre samlede sammen til at leje en helt ny vogn. Det er synd for de unge mennesker, der har set frem til denne dag i lang tid, mener Peter Abildgaard Andersen.

Det er ikke første gang, at der har været problemer op til studenterkørslen på Kalundborg Gymnasium.

- De seneste tre år, har vi oplevet forskellige store og små problemer, som har forsinket kørslen. Dog ikke noget, der kan sammenlignes med det, vi oplevede i år, siger han og fortsætter:

- Det skyldes til dels, at reglerne er blevet strammet af hensyn til sikkerheden.

- Det er vi naturligvis tilhængere af, men samtidig er der kommet så mange penge ind i studenterkørslerne, at nogle chauffører tænker mere på penge end på at sikre de unge en god dag, siger Peter Abildgaard Andersen.

- Jeg kender til tilfælde, hvor studenterne slet ikke fik den vogn, som de havde betalt for. Vognmanden havde åbenbart tegnet kontrakt med så mange studenter, at han ikke selv kunne opfylde aftalerne, derfor solgte han kontrakterne videre til andre vognmænd, fortæller rektoren.

Peter Abildgaard Andersen agter at drøfte sagen med de kommende studenter på Kalundborg Gymnasium, inden de til næste år skal til at bestille studenterkørsel.

- De skal forberedes på, hvad de går ind til, og hvad de skal være opmærksomme på.

- Det er vigtigt at de sikrer sig en aftale, hvor de er garanteret hurtigt at få en erstatningsvogn, hvis deres oprindelige vogn ikke kan få lov til at køre, mener rektoren.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk