20. oktober 2021
Arbejdsmarkedschef Lasse Bjerregaard, Jobcenter Kalundborg: - Ledigheden er meget lav. Foto: Anders Ole Olsen
Arbejdsmarkedschef Lasse Bjerregaard, Jobcenter Kalundborg: - Ledigheden er meget lav. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rekordlav ledighed men sygefravær er stigende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekordlav ledighed men sygefravær er stigende
Kalundborg - 13. oktober 2021 kl. 14:48
Af Bjarne Robdrup

Kalundborg
KALUNDBORG: Kalundborg Kommune ligger rekordlavt på den samlede ledighed, men til gengæld er der en stigning i omfanget af borgere på sygedagpenge.

Det viser de seneste tal, opgjort i juli, som økonomiudvalget behandler i sit møde i denne uge.

Senest opgjorte ledighed for fuldtidsansatte er på 3,5 procent, og det er et fald på 0,5 procent beregnet på de seneste tre måneder. Det er samtidig ikke mindre end 1,4 procent lavere end det samlede ledighedstal for et år siden, hvilket også afspejler arbejdsmarkedsudviklingen efter pandemien. Men omfanget af registrerede borgere på sygedagpenge er i samme periode, indenfor det seneste år, steget med næsten en tredjedel, til 30 procent, viser opgørelsen.

Lasse Bjerregaard, arbejdsmarkedschef i JobCenter Kalundborg:

- Der er ikke nogen entydig forklaring på, at sygefraværet forholdsmæssigt er steget relativt markant. Man kan sige, at der er en indbygget logik i, at når ledigheden er så langt nede, som det aktuelt er tilfældet i Kalundborg Kommune, vil der også være forholdsmæssigt flere, der er ramt af sygdom, også fordi nogle af borgerne, som har været ledige i lang tid, kan være lidt mere udfordrede tilbage på arbejdsmarkedet. Men det er samtidig vigtigt at understrege, at den øgede arbejdsstyrke jo kan komme flere steder fra, så vi kan ikke slå præcist ned på én konkret årsag. Under alle omstændigheder er ledighedstallet i Kalundborg - som for juli er 0,3 procent lavere end landsgennemsnittet - meget positivt, også fordi det stort set gælder alle målgrupper, siger arbejdsmarkedschefen.

Opgørelsen i Kalundborg Kommune fra juli for ungegruppen mellem 16 og 29 år udviser samme tendens: Lav, faldende ledighed, men også her er der tale om en stigning på omkring 30 procent flere på sygedagpenge.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk