25. november 2020
I Brostrøms Gaard, Kordilgade 50, er folk fra den lange ende klar til, med hjælp fra brandvæsenets stigevogn, at indtage og reklamere i Kordilgade, for den lange ende fra Vænget og ud mod Øen. Udover reklameskiltene for Tuborg Øl, er der også et skilt hvorpå der står: Vi er fyr og flamme i den lange ende.

 Foto: 1982 (Kalundborg Lokalarkiv)
gallery icon

Se billedserie

I Brostrøms Gaard, Kordilgade 50, er folk fra den lange ende klar til, med hjælp fra brandvæsenets stigevogn, at indtage og reklamere i Kordilgade, for den lange ende fra Vænget og ud mod Øen. Udover reklameskiltene for Tuborg Øl, er der også et skilt hvorpå der står: Vi er fyr og flamme i den lange ende. Foto: 1982 (Kalundborg Lokalarkiv)
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Reklameslogans i gaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reklameslogans i gaden
Kalundborg - 31. oktober 2020 kl. 09:33

Esbern Snares festugen har i mange år været en begivenhed, der blev set hen til, og således var det også i 1980'erne. Det var en uge, hvor gamle og nye kalundborgensere kunne mødes i festligt lag, og nogle af de gamle Kalundborgjyder, der var flyttet fra byen, fik også i mange tilfælde lagt deres ferie i den uge, hvor der var Esbern Snares fest, således at de kunne mødes med gamle kammerater, som var draget ud i verden, eller var blevet i byen.

Der var stor opfindsomhed hos forretningsindehaverne og deres ansatte i forretningerne i Kordilgade for at skabe interesse for den del af Kordilgade, hvor deres arbejdsplads lå.

Strækningen fra Skibbrogade til Vænget gik under navnet »Den Goé ende«, og fra Vænget og længere ud af Kordilgade var navnet »Den lange ende«, for at slutte på Øen, som var omdøbt til »Djævle-Øen«.

Festugen bød også på forskellige konkurrencer mellem de forskellige gadeafsnits kunder og butiksansatte og mellem de øvrige firmaer i byen, og de fleste af disse arrangementer sluttede med en eller flere fadøl, for der var jo fest i gaden.

Det var ikke hun de voksne der var tænkt på, også for børnene var der forskellige konkurrencer og underholdning i løbet af ugen.

Niels A. Jensen
Kalundborg Lokalarkiv

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk